1.79K ogledovZa dobro jutro
0

https://www.te-sostanj.si/toplotna-energija-ki-jo-zagotavlja-tes-ni-odpadni-produkt/

“Poudarjamo, da toplotna energija, ki jo zagotavlja TEš , ni odpadni produkt. Para, ki jo uporabimo za proizvodnjo toplote za Komunalno podjetje Velenje, se tako ne more uporabiti za proizvodnjo električne energije. TEš  za proizvedeno toplotno energijo zaračuna strošek goriva v deležu odvzete pare, ki je odvzeta za ogrevanje vročevodov za daljinsko ogrevanje. Glede na porabljeno količino premoga za to paro se morajo skladno z direktivo obračunati tudi emisijski kuponi za proizvedeno količino CO2. … V strukturi prodajne cene toplotne energije predstavljajo stroški energentov približno 44 %, stroški emisijskih kuponov približno 39 % in fiksni stroški 17 % … TEš  š aleški dolini dobavlja toplotno energijo po regulirani ceni, kar ji je tudi sistemsko naloženo. Iz naslova dobave toplote ne ustvarja dobička, saj je cena toplotne energije, ki jo TEš  zaračunava KPV, enaka upravičenim stroškom proizvodnje toplotne energije.”

Služba za odnose z javnostmi TEš 

Torej pravite, da nam zaračunavate vsak mesec za “strošek goriva za delež odvzete pare, ki se uporablja za ogrevanje”, to isto vodo pa ne morete več uporabiti v TEš ? Ja, a pol rabite novo vodo za hlajenje? Ja, kam pa gre vsak mesec vsa ta voda? Nam bo ja vse radiatorje razpizdilo, če vsak mesec samo filate toplovod z vodo, nazaj v TEš  pa ne gre, ker je “neuporabna”, lol. Stroški emisijskih kuponov predstavljajo pa kar 40% prodajne cene? Mislim, a jst onesnažujem okolje, al TEš ?!!

Pri vsem tem pa TEš  sploh ne ustvarja dobička, temveč Komunalnemu podjetju zaračunava samo nastale stroške. In kljub temu med najdražjimi v Sloveniji? Dražji od tistih občin, ki za ogrevanje kupujejo plin?

Lejte, lopovi. Dejmo se mi nekaj zment. Ukinite velenjski toplovod. S tem se bo TEš  znebil dodatnega dela ker, kot sami trdijo, nimajo nobenega dobička od prodaje tople vode, in še Komunalno podjetje bo imelo več časa, da se ukvarja z meteorsko vodo, namesto s preračunavanjem položnic in vzdrževanjem toplovoda. Namesto tega se bomo greli na elektriko s TEš -a in dali TEš -u šanso, da celo kaj zasluži na nas, ker sedaj delajo z nulo, kot sami trdijo.

Kere bučke nam prodajate. Ne morš verjet.

0

Za streznitev, Slovenija je po stopnji korupcije med državami v EU, na neslavnem prvem mestu!!!

Recimo, norimo ob nakupu “bajturine”, še hlev za govedo, ki ga ima skrben kmet, je v boljšem stanju, kot to, kar se je kupilo za 7,7 mio eur na Litijski 51.

Ne vidimo pa, da se je v več letih, v več vladah, že zapravilo 7,6 mio evrov na pravosodnem ministrstvu za namen projektov, študij in elaboratov za novo sodno stavbo, ki je še v domišljiskem svetu in bo njena vrednost cca
200 milijonov evrov, ko bo zgrajena??? Hrvati bi za ta denar zgradili most na Korčula, mi pa eno usrano sodno stavbo??? Nova železniška postaja, v Ljubljani, dve ponudbi, od slovenskih gradbenih baronov, “za 3 perone in streho nad njimi” 212 mio eur. Kdo je tu nor??
Spomenik korupcije Teš6 z 1,4 milijarde eur, Tir 2, 1,2 milijarde eur za 27 km štrekne, enotirna, 3 viadukte in nekaj predorov. Komaj, če bi bila dvojina, kar bi opravičilo namen gradnje, pa vseeno bi bilo še za vsaj 400 mio predrago….
Kdo odloča, kdo krade.. Politika in odgovorni zaposleni za te projekte v JU.

To je dediščina zadnjih vlad, v obdobju po letu 2000 naprej. Ko se je nastavljalo strankarske kadre, da se je kadilo. SD – SDS!

Ogledujete si 1 od 12 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share