Luka Dončić se je priključil #mojtim, danes še drugič proti Litvi

Ljubljana – Šest dni pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir v Grčijo je #mojtim v polni igralski zasedbi. Soigralcem se je namreč pridružil tudi Luka Dončić. V torek v Stožicah na Telemachovem spektaklu še drugič proti Litvi. Foto: KZS

Nekaj vstopnic za prvo pripravljalno tekmo pred domačimi navijači, ki se bo v Stožicah začela ob 18. uri, je še na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Neposredni prenos bo na Sportklubu. Obiskovalce tekme se poziva, da se na prizorišče odpravijo pravočasno in upoštevajo hišni red v dvorani.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Košarkarji Slovenije in Litve bodo torej v Stožicah odigrali še povratni obračun. Nedeljski v litovski prestolnici je z 92:86 pripadel Litvi. Ne glede na razplet zelo zanimive tekme, ki je postregla z vsem kar pripravljalni dvoboj prinaša, je slovenski strokovni štab dobil odgovore na določena vprašanja ob izteku drugega tedna priprav. Ter dokončno vrnitev Eda Murića in Vlatka Čančarja, ki sta zaradi poškodbe izpustila minulo sezono.

Tega se zavedajo tudi igralci, ki v zadnji teden pred odhodom v Grčijo vstopijo izjemno motivirani. In seveda močnejši za Luko Dončića, ki se je po petkovi vrnitvi v domovino odlično razpoložen pridružil soigralcem.

Selektor Aleksander Sekulić ima tako na seznamu petnajst košarkarjev, potnike za Grčijo pa bo razumljivo določil tik pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir. Po končani klubski sezoni se je v štab reprezentance vrnil tudi že trener za telesno pripravo Anže Maček.

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:

”V Vilni smo v dobrem vzdušju proti kakovostni ekipi prikazali dokaj dobro igro. Mislim, da smo videli kar nekaj dobrih stvari, tudi to, kaj moramo izboljšati oziroma popraviti. Vsekakor igramo lahko še precej bolje. Želeli smo videti predvsem Neba ter Čančarja in Muriča. Odziv je bil dober. Kot tudi ostalih košarkarjev, ki so stopili na parket. Vsi so dokazali, da si zaslužijo slovenski dres. Zadali smo si več ciljev. Eden od teh je tudi večje število menjav. Nismo želeli preobremeniti določenih posameznikov, zato tudi v zaključku nismo igrali z najboljšimi. To sicer ne smejo biti izgovori za napake. V trenutni fazi priprav smo v tekmovalnem ritmu, ki nas nato čaka tudi v Grčiji. A če se pred nedeljsko tekmo nismo prav veliko ukvarjali s tekmeci, bo pred torkovim ljubljanskim soočenjem malce drugače. Izpeljali bomo nekaj prilagoditev, predvsem v obrambi.”

Ozračje v Stožicah bodo ogrevali Fehtarji

Na Telemachovem spektaklu med Slovenijo in Litvo nas poleg odlične košarke čaka tudi bogat spremljevalni program, nagradne igre in odlično vzdušje, ki ga športni navdušenci ne smete zamuditi. Navijače v dvorani bo že pred tekmo ogrevala glasbena skupina Fehtarji, člani izjemno priljubljene zasedbe pa pripravljajo tudi edinstven nastop med obema polčasoma. Na slovenski praznik Dan državnosti tako v ljubljanskih Stožicah nikakor ne smete manjkati.

Stadionshop z najnovejšimi uradnimi artikli KZS

Najzvestejši spremljevalci slovenske košarke ste že opazili, da se #mojtim na olimpijske kvalifikacije pripravlja v novi športni opremi proizvajalca Jordan Brand, ki je v zadnjih letih uradni opremljevalec slovenskih košarkarskih reprezentanc. Prav posebni premieri pa bomo priča na torkovi tekmi z Litvo.

Številne navijaške artikle Košarkarske zveze Slovenije ter uradno reprezentančno opremo navijači najdete v fan shopu Stadionshop. Zato ne spreglejte njihove stojnice na zelenem ringu ljubljanskih Stožic oziroma obiščite spletno stran go.stadionshop.com/KZS-Fanshop.

Delite ta članek: