Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Celje, 28. junij 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 288 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo nekaj čez 18. uro obravnavali v Gubnem. Mladoletni voznik kolesa z motorjem, ki je vozil neregistrirano vozilo po levi strani vozišča, je trčil v voznika traktorja, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju se je mladoletni mopedist hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na območju Prevalj smo včeraj dopoldne obravnavali nesrečo. Čreda govedi je poškodovala ogrado pašnika in pobegnila. Ko sta jih lastnik in lastnica kmetije poskušala spraviti nazaj na ograjen pašnik ju je napadel bik in oba poškodoval.

Včeraj, okoli pol enajste ure dopoldne, nas je občanka obvestila, da je v svojem vozilu, ki ga je pred tem uporabljala druga oseba, našla eksplozivno telo. V sodelovanju z gasilci smo nemudoma zavarovali širšo okolico in onemogočili dostop do vozila. Starejše eksplozivno telo so varno odstranili pripadniki Specialne enote policije. V vozilu smo v nadaljevanju našli še več nabojev in pripomočke za predelavo eksplozivnega telesa. V omenjenem primeru nadaljujemo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivih dejanj grožnje in nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.

V Strmcu pri Svetem Florjanu smo obravnavali drzno tatvino. Dva moška sta se pripeljala do stanovanjske hiše. Medtem, ko je eden zamotil lastnico hiše, je drugi vstopil v hišo in ukradel gotovino in zlatnino. S kraja sta se odpeljala s starejšim vozilom VW Golf, temno sive barve, ljubljanskega registrskega območja.

Včeraj, nekaj pred 17. uro, smo bili obveščeni, da se je v gozdu, na območju Črne ne Koroškem, med spravilom lesa na strmem pobočju, huje poškodoval 44-letni moški. Pripadniki Gorske reševalne službe Koroška, so hudo poškodovanega moškega prinesli na čistino, kjer je lahko pristal policijski helikopter, ki ga je odpeljal v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Nesrečo pri delu smo včeraj obravnavali tudi na območju Vojnika. Pri spravilu sveže trave se je na razmočenem terenu prevrnil traktor z nakladalko, pri čemer se je huje poškodoval 69-letni traktorist, ki so ga v nadaljevanju s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Na Prevaljah smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel okoli 15 steklenic žganja.

Z osebnega vozila parkiranega na Milčinskega ulici v Celju je neznani storilec ukradel obe ogledali in zadnji spojler.

Okoli polnoči smo bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Rimskih Toplicah. Po prvih podatkih ni storilec ničesar ukradel, škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec hranijo denarnico z gotovino, ki jo je na območju Slovenj Gradca, v ponedeljek, 24. junija 2024, našel občan. Lastnika pozivamo, da jo prevzame na slovenjegraški policijski postaji.


Vir: Policijska uprava Celje

Delite ta članek: