Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Celje, 26. junij 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih dveh dneh prejeli 516 klicev občanov. 131 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

36 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 57 s področja prometne varnosti in 40 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih dveh dneh smo obravnavali 1 prometno nesrečo s hudimi poškodbami, 7 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 25 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo včeraj, okoli 18.30 ure, obravnavali v Turiški vasi, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padla kolesarka.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

Že v ponedeljek smo poročali o vlomih v dve vozili pred gostiščem na območju Zreč, do katerih je prišlo med vikendom. V nadaljevanju sta se javila še dva oškodovanca, ki jima je bilo prav tako vlomljeno v vozili na omenjenem parkirišču. Iz nobenega od teh vozil storilec ni ničesar ukradel, škodo je obema povzročil s poškodovanjem vrat.

V Zgornjih Slemenah je neznanec izkopal in odpeljal približno 3 metre visoko palmo.

V ponedeljek smo na območju Kozjega obravnavali nesrečo pri delu. Pri vožnji v hrib, v sadovnjaku, je traktor zdrsnil s poti in se prevrnil. Pr tem se je huje poškodoval 59-letni traktorist.

V Galiciji smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel tri vrednejše ure in zlatnino.

S prireditvenega prostora v Zgornjem trgu v Šentjurju je neznani storilec ukradel zvočnik s stojalom.

Nedovoljen prehod državne meje

V minulih dveh dneh smo na območju Dobovca in Rogatca obravnavali devet državljanov Sirije in državljana Turčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.


Vir: Policijska uprava Celje

Delite ta članek: