Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Celje, 27. maj 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 872 klicev občanov. 153 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

73 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 103 s področja prometne varnosti in 73 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes smo obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 11 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 42 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v petek, nekaj pred 15. uro, obravnavali v Irju, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v soboto dopoldne obravnavali v Bistrici ob Sotli. V prometni nesreči se je huje poškodoval motorist, ki je prehiteval traktor v trenutku, ko je traktorist zavijal v levo. Hudo poškodovanega motorista so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 26. primerih.

Kriminaliteta

Na Celovški ulici v Celju smo v petek obravnavali tatvino. Storilec je iz odklenjenega vozila ukradel motorno žago.

V Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel več steklenic žganja.

Na parkirišču pokopališča v Šempetru v Savinjski dolini smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel moško torbico, v kateri je bila gotovina, dokumenti in mobilni telefon.

V skladišču trgovine v Celju smo obravnavali nesrečo pri delu. Voznik viličarja je trčil v drugega voznika viličarja in ga hudo poškodoval. Povzročitelja bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili v soboto obveščeni, da je neznanec iz prodajalne ukradel sesalec. Z zbiranjem obvestil so še isti dan izsledili osumljenega petinštiridesetletnega moškega in mu sesalec zasegli. Storilca so kazensko ovadili.

Na območju Mozirja smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino.

Na parkirišču v Velenju je neznani storilec na dveh vozili prerezal po dve pnevmatiki.

Včeraj smo bili obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Rogatca. Storilec je ukradel gotovino.

Nedovoljen prehod državne meje
Na avtocestnem počivališču Tepanje smo v soboto izsledili državljana Iraka, ki je na nedovoljen način vstopil v Slovenijo. Po opravljenih postopkih je zaprosil za mednarodno zaščito.


Vir: Policijska uprava Celje

Delite ta članek: