Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Celje, 10. april 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 287 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi poškodbami in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo včeraj dopoldne obravnavali v Goričici. Povzročila jo je voznica tovornega vozila, ki je pri vključevanju na prednostno lokalno cesto v smeri Proseniškega, zaprla pot motoristu, ki je vozil v smeri proti Dolam. Motorist, kljub zaviranju, trčenja ni uspel preprečiti. V prometni nesreči se je voznik motornega kolesa hudo poškodoval. Voznico bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo štirikrat ukrepali v javnih prostorih in enkrat v zasebnih.

Kriminaliteta

Pri delu v gozdu na območju Laškega se je včeraj poškodoval občan. Nanj je padla večja veja in ga hudo poškodovala.

Nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni, da je zagorelo v podjetju v Šoštanju in sicer v delu, ki ne obratuje in je v postopku razgradnje. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi kratkega stika na delovnem stroju. Tuja krivda je izključena.


Vir: Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Delite ta članek: