Registracijo za izposojo koles Bicy omogočamo tudi prek mobilne aplikacije

V Mestni občini Velenje je v sklopu sistema za izposojo koles Bicy na voljo 120 koles, od tega 65 električnih in 55 klasičnih koles na 22 izposojevalnih postajah. Izposodite si jih lahko na 17 lokacijah v Velenju in na 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna. Uporabniki ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, krijejo stroške vzdrževanja in registracije v višini 20 evrov. Za uporabo sistema Bicy je potrebna registracija, ki jo lahko uredite osebno na Komunalnem podjetju Velenje, v prostorih Občine Šoštanj ali prek mobilne aplikacije MICycle. Več informacij je na voljo na povezavi Mestna kolesa Bicy (kp-velenje.si) ali brezplačni telefonski številki 080 19 61.

Za uporabo sistema Bicy, s katerim upravlja Komunalno podjetje Velenje, je potrebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času. V Komunalnem podjetju Velenje (Koroška cesta 37b, Velenje) vsak delovni dan od 7.15 do 14.45, v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) pa vsako sredo med 15. in 17. uro. Registracija je možna tudi prek mobilne aplikacije MICycle. Aplikacijo si lahko na telefon naložite prek trgovine Google Play in IoS App Store.

Za dostop do storitev sistema Bicy potrebujejo uporabniki veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejmejo ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta, davčne številke, ali pa uporabniški račun v aplikaciji MICycle in plačano članarino Bicy za leto 2024. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu treba obnoviti.

Uporabniki, ki so do sedaj že bili registrirani, bodo samodejno prejeli SMS z uporabniškim imenom in geslom. Če doslej še niso uspeli poravnati članarine Bicy za letošnje leto, bodo to lahko naredili prek mobilne aplikacije.

Z brezplačnim sistemom Bicy nadgrajujemo trajnostno mobilnost. Tudi v prihodnje bomo vodili projekte, ki bodo spodbujali hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in alternativne oblike mobilnosti.

Vse informacije o sistemu Bicy in navodila za registracijo v aplikaciji MICycle si lahko preberete na povezavi Mestna kolesa Bicy (kp-velenje.si). Na voljo je tudi brezplačna telefonska številka sistema Bicy 080 19 61, kamor lahko uporabniki tudi v prihodnje sporočajo vse reklamacije.

Pozivamo občane, da s kolesi ravnajo skrbno, saj bodo le tako lahko čim dlje v uporabi.

Želimo vam prijetno kolesarjenje.

Avtor priložene fotografije: Roman Bor

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje  

Delite ta članek: