Razglasili bomo naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Petra Dermola vsako leto izvedemo javni natečaj, preko katerega komisija na podlagi prijav izbere naj prostovoljko/prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo preteklega leta v Mestni občini Velenje. V petek, 14. junija, bomo ob 17. uri v Vili Bianci razglasili naj prostovoljce v 2023 v Mestni občini Velenje. Za naj prostovoljca/prostovoljko smo preko natečaja prejeli 5 predlogov, za naj organizacijo pa eno.

Naj prostovoljka/prostovoljec bo prejel za nagrado darilni bon v višini 300 evrov, naj prostovoljska organizacija pa darilni bon v višini 1.000 evrov.

Slovenska filantropija je tudi letos ponovno Mestni občini Velenje podelila naziv prostovoljstvu prijazna občina. S podelitvijo naziva so izpostavljene občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

V Velenju smo ponosni, da so v delovanje skoraj vseh društev in klubov v naši lokalni skupnosti aktivno vključeni številni prostovoljke in prostovoljci. Vsakemu posebej in vsem skupaj smo za to resnično hvaležni. Prostovoljci so največje srce našega srčnega mesta!

Prijazno vabljeni na prireditev!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Delite ta članek: