Poletni konec tedna tudi v znamenju dobrodelnosti

Minuli vikend smo namenili dodatna sredstva v dobrodelne namene za letovanje otrok iz socialno šibkih družin, ki ga organizira Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje).

V mestnem središču smo ob zaključku akcije Naj okus sladoleda predali ček za 5 tisoč evrov, v okviru dobrodelnega projekta Odreži drugačnost smo podvojili zbrane prostovoljne prispevke in tako namenili dodatnih 1.814 evrov. Mestna občina Velenje je za letovanje otrok, ki ga organizira MZPM Velenje, v proračunu letos že namenila 7.500 evrov (skupaj torej 12.500 evrov). V maju smo podprli še dobrodelni kolesarski projekt Dobrodelno okrog Slovenije v višini 2.000 evrov.

Mestna občina Velenje je znana tudi po svoji dobrodelnosti. V okviru dobrodelnega projekta Odreži drugačnost smo za letovanje otrok preko MZPM namenili 1.814 evrov. Organizator dogodka je znesek, ki so ga številni frizerji zbrali s prostovoljnimi prispevki za urejanje pričesk na Velenjski plaži, razdelil in polovico namenil letovanju otrok iz socialno šibkejših družin za MZPM Velenje, polovico pa Društvu Viljem Julijan.

MZPM Velenje v času poletnih počitnic s pomočjo številnih prostovoljcev vsako leto organizira zdravstveno letovanje otrok iz Šaleške doline iz socialno šibkih družin in tudi otrok s posebnimi potrebami. Letos bodo na Debeli rtič in v Poreč na 11-dnevno letovanje peljali vsaj 170 otrok, ki jih bo spremljalo skoraj 30 vzgojiteljev in vzgojiteljic – prostovoljcev. V sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje vseh devet polnih počitniških tednov organizirajo poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje in počitniške tabore, številne otroke konec poletja opremijo s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto. Tako s svojimi programi staršem prihranijo dodatne skrbi in hkrati olajšajo poletno varstvo mlajših otrok. Zavedamo se, da je potreb po pomoči otrokom iz depriviligiranih okolij vedno več, zato vsako leto namenjamo poleg rednih še dodatna sredstva v okviru dobrodelnih projektov in promocijskih dogodkov.

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje je neprofitna organizacija, ki deluje na območju treh občin. Delujejo v javno dobro in v javnem interesu, s pomočjo številnih prostovoljcev. Delež Mestne občine Velenje v skupnih prihodkih MZPM Velenje je za leto 2023 znašal 55,89 % oz. več kot 190 tisoč evrov.


Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Delite ta članek: