Kolesarjenje z županom po Štrekni uspešno

Pretekli petek smo izvedli dogodek Z županom na kolo po Štrekni, ko se je na kolesarjenju po Štrekni županu Mestne občine Velenje Petru Dermolu in županu Občine Mislinja Bojanu Borovniku pridružilo okrog 100 občanov in drugih obiskovalcev. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki podjetja Elan, ki je Mestni občini Velenje podarilo električno kolo za bolj trajnostno premagovanje razdalj uslužbencev. Prav tako nam bo kolo Pony še pred koncem poletja podarilo tudi podjetje Turna. PSC Praprotnik pa bo na postajališču v Lokah postavil stebriček z orodjem za popravilo koles.

Kolesarjenje smo zaključili na Cankarjevi ulici, kjer je potekala Promenada okusov. V Mestni občini Velenje v letošnjem letu, ko smo nosilec evropskega naziva zeleni list, še bolj spodbujamo trajnostno premikanje ter uporabo koles in Lokalca ter hojo. Zato bomo na občinskih družbenih omrežjih objavili tudi nagradno igro, s katero želimo spodbuditi h kolesarjenju tako po vsakodnevnih opravilih po mestu kot za rekreacijo.

Nova kolesarska povezava poteka večinoma po trasi opuščene železnice ob glavni cesti G1 od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča. Na 9,4 kilometra dolgi kolesarski povezavi se lahko zapeljete skozi en nov in tri obnovljene predore, prečkate glavno cesto po štirih novih nadvozih, dveh novih in dveh obnovljenih mostovih. V sklopu gradbenih del je potekala tudi sanacija 15 obstoječih kamnitih opornih zidov in gradnja novih opornih ter podpornih konstrukcij. Pred predorom Huda Luknja v smeri proti Mislinji pa je za višji nivo varnosti kolesarjev postavljena tudi galerija. Na trasi so postavljena štiri nova počivališča za kolesarje, ob glavni cesti pa urejeni dve postajališči za avtobuse.

Kot dodatno motivacijo za kolesarjenje po novi kolesarski povezavi so mestni ponudniki kolesarske opreme prispevali športne nagrade, in sicer Hervis, Ciklosport in Intersport. Zaradi slabega vremena v petek nagradne igre ob zaključku kolesarjenja nismo uspeli izvesti, zato jo bomo izvedli na družbenih omrežjih, kjer lahko sodelujete vsi. Nekaj nagrad pa bomo razdelili med udeležence kolesarjenja. Nagradna igra bo potekala od danes, 11., do 14. junija. Vabljeni k sodelovanju!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Delite ta članek: