Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Občina Šoštanj danes odprla garažno hišo


22. sep 2023

Skoraj eno leto po položitvi temeljnega kamna za Garažno hišo Šoštanj (5. oktober 2022), je objekt tudi uradno odprt za uporabo.
Trak sta slavnostno prerezala predsednik uprave družbe Esotech Marko Škoberne in župan Boris Goličnik.
Ob odprtju je župan Boris Goličnik na kratko predstavil projekt in se zahvalil vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri projektiranju in gradnji. Posebej je izpostavil nekdanje občinsko vodstvo župana Darka Meniha in podžupana Vikija Dreva. »To je že tretji objekt v Šoštanju, ki je nastal pod peresom arhitekta Matica Lašiča. Odgovorno delo nadzora je prevzelo Komunalno podjetje Velenje z odgovorno nadzornico Stanko Špegelj. Gradnjo je izvedlo podjetje Esotech, d. d., z odgovornim vodjo del Aljažem Zajamškom, skupaj s podizvajalcem podjetjem Andrejc, d. o. o., in drugimi izvajalci iz naše doline: Jaken, d. o. o., Vodeja, d. o. o., Proavto Novak, d. o. o., Krevzel inštalacije, storitve, d. o. o., ter drugimi izvajalci za specialna dela. Za strokoven, posloven in konstruktivni pristop izražamo kot investitor in uporabnik vsem vpletenim vso pohvalo.«
Dodal je, da bo Občina Šoštanj še letos pridobila projekte za rušitev objektov ob Muzeju usnjarstva, tako da bo to območje v prihodnje resnično celovito urejeno. Posebej je izpostavil sosede, ki so imeli med gradnjo kar precej nevšečnosti: »Vsaka gradnja je za tiste v neposredni bližini neprijetna – ne da se graditi brez ropota in prahu. Ob zabijanju zagatnic, smo tudi na Občini čutili tresljaje. S strpnostjo, dobro voljo in konstruktivnim dialogom ter sodelovanjem smo tudi te stvari uspeli zmanjšati na minimum in jih uspešno prebrodili.«
Marko Škoberne, predsednik uprave Esotech, d. d., se je prav tako zahvalil vsem, ki so sodelovali pri uspešni izvedbi projekta. Poudaril je, da radi delajo v naši občini, kjer so uspešno zaključili že kar nekaj projektov.
Da bo parkiranje in promet v garažni hiši in njeni okolici potekal varno, je z blagoslovom priporočil naddekan Jože Pribožič.
Kulturni program na otvoritvi so pripravili člani PO Zarja Šoštanj in Marko Vozelj, ki je vse zbrane na ta način povabil v Kulturni dom Šoštanj na večerni koncert.
Od sobote, 23. septembra 2023, dalje sta srednja in zgornja etaža odprti za uporabo, spodnja bo v sredini prihodnjega tedna. Garažna hiša bo do 1. decembra 2023 na voljo brezplačno, po tem datumu bo kletna etaža namenjena abonentom (od danes je na spletni strani Občine Šoštanj objavljena namera za vse, ki bi želeli garažno mesto) pod istimi pogoji kot v Pilon centru, ostali dve etaži pa bosta imeli parkiranje urejeno s parkomatom.
Ob garažni hiši so urejene prve podzemne zbiralnice za odpadke v občini Šoštanj, ki bodo uporabnikom na voljo v oktobru, o čemer bomo prebivalce posebej obvestili.
Podatki o investicij:
Investitor: Občina Šoštanj
Vrednost investicije: 3.046.289,38 EUR z DDV
Izvajalec: Esotech, d. d.
Pogodbeni podizvajalec: Andrejc, d. o. o.
Projektant: Efekt arhitektura, d. o. o., odgovorni projektant Matic Lašič
Nadzor: Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., odgovorna nadzornica Stanka Špegelj
Etaže: klet, pritličje in povozna streha
Število vseh parkirišč: 115
Število parkirišč za invalide: 6 (v srednji etaži)
Število mest za električno polnjenje avtomobilov: 2 (v srednji etaži)
Prve podzemne zbiralnice v Šoštanju so soinvesticija Občine Šoštanj in PUP-Saubermacher, d. o. o.


----
Vir: Občina Šoštanj


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]