Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Predstavitev publikacije Fosilni trobčarji, Jajčerija, 100. letnica KD Moški pevski zbor Kajuh, odprtje razstave Jureta Kravanje in 7. kamišibaj festival


29. maj 2023

Jutri, 30. maja, Muzej Velenje in Šaleško muzejsko in zgodovinsko društvo ob 18. uri vabita na Velenjski grad na predstavitev publikacije Fosilni trobčarji. V četrtek, 1. junija, bodo ob 17. uri člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje na Velenjskem gradu pripravili etnološko prireditev Jajčerija. V petek, 2. junija, Muzej Velenje ob 18. uri vabi na Velenjski grad na prireditev ob 100-letnici Kulturnega društva Moški pevski zbor Kajuh Velenje. V petek, 2. junija, velenjski muzealci vabijo na odprtje razstave Jureta Kravanje, ki se bo ob 19. uri pričelo v Galeriji F-bunker. V soboto, 3. junija, bo na Velenjskem gradu potekal 7. kamišibaj festival.

V torek, 30. maja, Muzej Velenje ob 18. uri vabi na Velenjski grad na predstavitev muzejskega kataloga stalne razstave Mastodonti. Katalog z naslovom Fosilni trobčarji bo predstavila soavtorica publikacije in muzejske postavitve Tanja Verboten, direktorica Muzeja Velenje, ki bo obenem popeljala po pred kratkim prenovljeni razstavi. Na predstavitvi, ki bo dopolnjena z ogledom filma Mastodonti iz Šaleške doline sodelavke velenjskega muzeja Pine Špegel, bo sodeloval tudi sodelavec Muzeja Velenje Stojan Knežević, ki je ob pripravi razstave izvedel konservatorsko-restavratorska dela na ostankih fosilnih trobčarjev. Dogodek muzej pripravlja skupaj s Šaleškim muzejskim in zgodovinskim društvom.

V četrtek, 1. junija, vabijo ob 17. uri na tradicionalni etnološki dogodek z naslovom Jajčerija, ki ga pripravljajo člani Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje.
Na Velenjskem gradu obiskovalce čaka prikaz pastirskih iger, izdelovanje mlinčkov na vodi, kulturni program ter kulinarika. Program bodo izvedli člani krožkov Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje - vokalna skupina Lastovke, Zgodovinsko-etnološki krožek, krožek Pohodniki ter učenci osnovnih šol OŠ Antona Aškerca in OŠ Gorica – POŠ Vinska Gora in učenka Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

V petek, 2. junija, Muzej Velenje ob 18. uri vabi na Velenjski grad na praznovanje 100. obletnice Kulturnega društva Moški pevski zbor Kajuh Velenje. Ob 18. uri bodo obiskovalce povabili na ogled priložnostne razstave, ob 19. uri pa pripravljajo slavnostni koncert, ki mu bo sledila tudi predstavitev brošure društva.

V petek, 2. junija, velenjski muzealci ob 19. uri vabijo v Galerijo F-bunker na odprtje fotografske razstave Jureta Kravanje z naslovom »Sestavljanka«. Sestavljanka je majhna zbirka podob v katerih avtor predstavlja svoja tri najljubša fotografska področja: pokrajino, urbano okolje in lik človeka v spontani situaciji.

V soboto, 3. junija, bo na Velenjskem gradu potekal 7. kamišibaj festival, ki bo predstavil letno produkcijo velenjskih kamišibaj ustvarjalcev.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]