Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Sporočilo za javnost Muzeja Velenje: Muzejski odmevi, razstava 25. Festivala mladih kultur Kunigunda, koncert Bosso de Novo in Pikin fotografski natečaj


16. avg 2022

Včeraj, 15. avgusta, je Muzej Velenje objavil 19. epizodo muzejskega podkasta, ki je tokrat posvečen 30-letnici muzejske konservatorsko restavratorske delavnice. V Podhodu Pošta je na ogled razstava 25. Festivala mladih kultur Kunigunda. V četrtek, 18. avgusta, bo na Velenjskem gradu koncert skupine Bossa de Novo. Muzej Velenje je sodeloval pri pripravi dokumentarnega filma ob 80. obletnici največjega transporta Slovencev v Auschwitz. Velenjski muzealci vabijo osnovnošolce k sodelovanju na Pikinem fotografskem natečaju z naslovom Narobe svet.

Včeraj, 15. avgusta, je Muzej Velenje objavil novo epizodo Muzejskih odmevov. V avgustovski oddaji je Alma Javornik gostila konservatorja restavratorja Muzeja Velenje Simona Špitala in Stojana Kneževića. Pogovor je potekal ob letošnji 30-letnici konservatorsko restavratorske delavnice. Podkast Muzeja Velenje je na voljo na muzejskem Facebook profilu, YouTube kanalu, SoundCloud platformi ter spletni strani.
https://youtu.be/icAEYrzBn34

Velenjski muzealci so sodelovali pri pripravi dokumentarnega filma ob 80. obletnici največjega transporta Slovencev v Auschwitz, pod katerim se je podpisal Boris Hajdinjak, direktor Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor. Za projekt, pri kateremu je sodeloval tudi Muzej novejše zgodovine Celje, je kustos Muzeja Velenje Vinko Mihelak pridobil izjave preživelih iz Šaleške doline. Film je na voljo na YouTube kanalu Sinagoge Maribor. https://www.youtube.com/watch?v=nZz5zvbdxzIV Podhodu Pošta je na ogled razstava 25. Festivala mladih kultur Kunigunda, ki bo v Velenju potekal od 19. do 27. avgusta in je največji projekt Mladinskega centra Velenje. Tudi letos Muzej Velenje v razstavišču Podhod Pošta gosti festivalsko razstavo. Letošnja razstava z naslovom Mimogunda, ko teče druga runda, bo na ogled do septembra.

V četrtek, 18. avgusta, bo ob 20. uri na Velenjskem gradu koncert skupine Bossa de Novo. Koncert v okviru abonmaja Poletnih kulturni prireditev prireja Festival Velenje. V primeru dežja bo koncert v Domu kulture Velenje.

Skupina Bossa de Novo se po daljšem času vrača na oder in to z novim diskografskim izdelkom z naslovom Twist. Poleg nekaterih manj znanih brazilskih skladb je skupina na repertoar uvrstila tudi nekaj slovenskih skladb, nekaj novih prevodov že znanih francoskih, brazilskih in ameriških pesmi, primerek bosanske glasbene klasike, glasbeni drobec iz fonda francoske in škotske glasbene preteklosti ter nekaj narečnega slovenskega priokusa. Očarljiva glasbena pahljača!V Muzeju Velenje, ki že 33. leto zapored sooblikuje Pikin festival in v atriju Velenjskega gradu pripravlja tradicionalne Pikine fotografske razstave, tudi letos vabijo k sodelovanju pri Pikinem fotografskem natečaju. Tokrat so natečaj pripravili v sodelovanju s fotografsko revijo Digitalna Kamera in Digitalnim Foto Klubom, ki že vrsto let sodelujeta z mladimi fotografi iz cele Slovenije ter Festivalom Velenje, organizatorjem 33. Pikinega festivala. Natečaj poteka pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije. Osnovnošolce iz cele Slovenijo vabijo, da pošljejo fotografije, ki prikazujejo njihov pogled in razumevanje naslovne teme natečaja »Narobe svet«, ki je tudi tema letošnjega 33. Pikinega festivala. Natečaj bo potekal do 29. avgusta 2022, odprtje razstave najboljših fotografij pa bo v atriju Velenjskega gradu 7. septembra 2022. Prispela dela bo ocenjevala strokovna komisija, ki bo najboljše fotografije tudi nagradila z medaljami in diplomami Fotografske zveze Slovenije ter praktičnimi nagradami Muzeja Velenje, Festivala Velenje ter fotografske revije Digitalna kamera. Za več informacij o natečaju se lahko vsi zainteresirani obrnejo na kustosinjo pedagoginjo Muzeja Velenje Ono Čepaityte Gams (e-naslov: [email protected], tel. 051/382-374).
https://muzej-velenje.si/novice-muzeja-velenje/pikin-fotografski-natecaj-narobe-svet/


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]