Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Joga v grajskem parku, Torkove igrarije, predvajanje filma Zgodovina zdravilišča in bolnišnice Topolšica, koncert Tjaše Fabjančič ter razstava Velenje se spominja


1. avg 2022

Danes, 1. avgusta, Muzej Velenje vabi na vadbo joge v park Velenjskega gradu. Jutri, 2. avgusta, velenjski muzealci pripravljajo Torkove igrarije na travniku pri Domu kulture Velenje. V sredo, 3. avgusta, bodo pred Muzejem usnjarstva na Slovenskem predvajali dokumentarni film Zgodovina zdravilišča in bolnišnice Topolšica. V petek, 5. avgusta bo na Velenjskem gradu koncert Tjaše Fabjančič.


Velenjski muzealci vabijo danes, 1. avgusta, ob 17. uri na jogo, ki jo v čudovitem ambientu parka Velenjskega gradu vodi sodelavka muzeja Nina Časl. Udeleženci morajo imeti s sabo podlogo za vadbo. Vadba je brezplačna, predhodne prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena vadba odpade. Na vadbo joge muzej vabi prav tako v ponedeljek, 8. avgusta, ob 17. uri.

Jutri, 2. avgusta, velenjski muzealci vabijo otroke na travnik pri Domu kulture Velenje na Torkove igrarije. Na počitniškem druženju bodo z otroki raziskovali svet otroških iger nekoč - zabavno in poučno bo! Druženje je brezplačno in bo trajalo od 10. do 12. ure ter od 17. do 19. ure. Dogodek pripravljajo v sodelovanju s Festivalom Velenje. V primeru slabega vremena dogodek odpade.

V sredo, 3. avgusta, ob 21. uri, Muzej Velenje pripravlja predvajanje celovečernega dokumentarnega filma Zgodovina zdravilišča in bolnišnice Topolšica. V filmu je predstavljena bogata zgodovina zdraviliške dejavnosti v Topolšici, od prvih zapisov uporabe termalnega vrelca v 17. stoletju pa vse do danes. Topolšica se je razvijala v tesni povezavi z izkoriščanjem termalne vode, izjemno pomembna za razvoj kraja pa je bila tudi ustanovitev bolnišnice. Avtorica filma je Pina Špegel, kustosinja Muzeja usnjarstva na Slovenskem. Predvajanje filma bo potekalo pred Muzejem usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.

V petek, 5. avgusta, ob 20. uri vabijo v atrij Velenjskega gradu na koncert Tjaše Fabjančič. Dogodek v okviru Poletnih kulturnih prireditev organizira Festival Velenje. Posvečen bo četrtemu albumu pevke in avtorice z naslovom MINIATUREn. V primeru slabega vremena bo koncert odpadel.

Muzej Velenje vabi vse Velenjčane in goste mesta pred Galerijo F-bunker v podhodu pri Vili Bianca na ogled nove razstave fotografij iz bogate zbirke Volbenka Pajka, priznanega velenjskega fotografa. Razstavo z naslovom Velenje se spominja so zasnovali v mesecu januarju letos, v poletni verziji razstave so na ogled fotografije, ki odsevajo trenutke mestne zgodovine v toplejših mesecih. Že prva razstava je požela veliko pozornosti, saj prebivalci mesta ob sprehodu se resnično spominjajo preteklosti mesta, prepoznajo znane obraze, prostore, dogodke.

Pred objektivom Volbenka Pajka so se izmenjale številne generacije Velenjčanov, vanj je ovekovečil različne razvojne faze mladega modernističnega mesta, razni športni in kulturni dogodki ter postanki domačih in tujih delegacij. Bogata zapuščina Volbenka Pajka, ki jo je muzej prejel v dar leta 2018, je zdaj na ogled na stalni razstavi Mojster fotografije Volbenk Pajk na Velenjskem gradu.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]