Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Za filmsko lepe začetke - 6. junija se odpira Kino Velenje


2. jun 2021

Z veseljem sporočamo, da tudi v Velenju ponovno začenjamo z izvajanjem kinematografske dejavnosti. V Kinu Velenje bomo zaenkrat filme predvajali ob petkih, nedeljah in ponedeljkih, ob ustreznih varnostnih standardih pa ga bomo za obiskovalce odprli v nedeljo, 6. junija 2021, s projekcijo v okviru otroške matineje.
V Kinu Velenje na prve obiskovalcev že težko čakamo, saj smo zadnji film odvrteli 12. oktobra lani. V zadnjih tednih je sicer dobro zaživela spletna filmska platforma v okviru Art kino mreže Slovenije, katere del je tudi Kino Velenje. Ta bo ostala aktivna tudi v prihodnje, ko bodo kinematografi filme predvajali v živo, saj omogoča dostop do kakovostnega programa »zamudnikom« in vsem, ki iz različnih razlogov težko ali sploh ne morejo v kino.
Kar nekaj ovir so nam v izvedbenem in organizacijskem smislu povzročali aktualni epidemiološki ukrepi in nekaj skromnejša programska ponudba. Z junijem se odpira precej možnosti, zato bomo v prvem obratovalnem mesecu filme predvajali ob petkih, nedeljah in ponedeljkih. Ob petkih bomo ob 20. uri predvajali komercialno ali art filmsko produkcijo, ob nedeljah ob 16. uri filmske predstave za otroke (otroška matineja), zvečer ob 20. uri pa komercialne ali art filme. Ponedeljki zvečer bodo kot doslej rezervirani za art filme v okviru Filmskega gledališča (ob 20. uri).
V prostorih kina smo namestili vsa potrebna razkužila in opozorila, trenutno je namreč za obiskovalce zahtevan PCT pogoj, ki pa ne velja za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 18 let in si bodo film ogledali skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.
Prav tako bomo v veliki dvorani (zaenkrat bomo projekcije izvajali le v njej), ki sicer sprejme 234 ljudi, gostili gledalce, ki bodo ustrezno oddaljeni drug od drugega (izjema so seveda člani istega gospodinjstva oz. družine). Med posameznimi projekcijami bomo temeljito prezračevali prostore in razkuževali sedišča. Še vedno velja, da obiskovalci za obisk kino predstave potrebujejo zaščitno masko (izjema so otroci do 12 let), vzpodbujali pa jih bomo tudi k brezgotovinskemu plačilu.
Uvodno nedeljo, 6. junija, bomo v okviru otroške matineje predvajali »najsrečnejši film vseh časov«, sinhronizirano animirano glasbeno pustolovščino Troli na svetovni turneji, zvečer ob 20. uri pa letošnjega prejemnika oskarja za mednarodni film, dansko črno komedijo Nažgani.
V poletnih mesecih bomo ob rednem programu ob ponedeljkih ponovno pripravili cikel brezplačnih projekcij kina na prostem Zvezde pod zvezdami, in to z najnovejšo tehnično pridobitvijo – novim filmskim projektorjem.


----
Vir: Festival Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]