Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Odprtje razstav »Pišemo z roko«, »Trideset let brzostrelke MGV« in fotografske razstave Andreje Ravnak ter 5. kamišibaj festival


1. jun 2021

Danes, 1. junija, bo na Velenjskem gradu potekalo odprtje kaligrafske razstave »Pišemo z roko« ter literarno-glasbeni dogodek, v Spominskem centru 1991 pa pogovorni večer »Golte 1991«. V četrtek, 3. junija, Muzej Velenje vabi na Velenjski grad na odprtje gostujoče razstave »Trideset let brzostrelke MGV«, v petek, 4. junija, pa na odprtje fotografske razstave Andreje Ravnak v Galeriji F-bunker. V nedeljo, 6. junija, bo na Velenjskem gradu potekal že tradicionalni, tokrat 5. kamišibaj festival.Danes, 1. junija, ob 17. uri, člani Univerze za tretje življenjsko obdobje v sodelovanju z Muzejem Velenje vabijo v atrij Velenjskega gradu na literarno-glasbeni dogodek in odprtje kaligrafske razstave »Pišemo z roko«. V okviru dogodka bodo imenovali tudi častne člane UNI3.

Prav tako danes, 1. junija, se bo ob 18. uri v Spominskem centru 1991 začel pogovorni večer »Golte 1991«. S pilotoma Jožetom Kalanom in Bogomirjem Šuštarjem se bo o pomembnem dogodku iz časa osamosvajanja naše države pred tridesetimi leti, pristanku helikopterja na Golteh, pogovarjal kustos Muzeja Velenje in avtor stalne razstave Spominskega centra 1991 Vinko Mihelak.

V četrtek, 3. junija, ob 18. uri Muzej Velenje vabi na Velenjski grad na odprtje gostujoče razstave »30 let brzostrelke MGV«. Razstava, ki so jo ob 30-letnici najbolj znanega in prepoznavnega orožja osamosvajanja leta 2019 pripravili v Vojaškem muzeju Slovenske vojske, bo v Muzeju Velenje gostovala ob 30-letnici samostojnosti Slovenije. Primerek brzostrelke MGV je razstavljen tudi na stalni razstavi Spominskega centra 1991, enote Muzeja Velenje, posvečene procesom osamosvajanja v Šaleški in Zgornji Savinjski dolini. Odprtja razstave na Velenjskem gradu se bodo udeležili tudi predstavniki Vojaškega muzeja Slovenske vojske.

V petek, 4. junija, bo ob 17. uri na Velenjskem gradu potekal kratek glasbeni dogodek »3 x trio«, na katerem se bodo predstavile komorne skupine Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, ki se pripravljajo na državno tekmovanje mladih glasbenikov TEMSIG.

V petek, 4. junija, bo s pričetkom ob 19. uri v Galeriji F-bunker potekalo odprtje fotografske razstave »(O)SAM -A«. Predstavila se bo Andreja Ravnak, urednica fotografske revije Digitalna kamera. Razstava govori o razumevanju samosti izven okvirjev tako imenovane »nove realnosti« in bo prvi dogodek, ki ga Muzej Velenje pripravlja v sodelovanju z revijo Digitalna kamera.

V nedeljo, 6. junija, se bo ob 10.30 v atriju Velenjskega gradu začel 5. kamišibaj festival. Program 5. festivala kamišibaj gledališča v Velenju bo ponudil letno produkcijo velenjskih kamišibaj ustvarjalcev, predstavili pa se bodo tudi gostje iz drugih krajev. Dogodek organizira velenjsko Kulturno društvo Dudovo drevo v sodelovanju z Muzejem Velenje.

V Muzeju Velenje so veseli številnih dogodkov, na katere lahko spet povabijo svoje obiskovalce. Ob tem pa sporočajo, da za vse dogodke veljajo trenutno veljavni ukrepi, vključno s tako imenovanim pogojem PCT: dogodkov se lahko udeležijo osebe, ki imajo potrdila o prebolelosti, cepljenosti ali negativni test na covid-19.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]