Pomlad na Grilovi domačiji »Pod okno prišel, ji pesem zapel«

V nedeljo, 7. aprila, Muzej Velenje vabi na prireditev Pomlad na Grilovi domačiji z naslovom »Pod okno prišel, ji pesem zapel«. V sodelovanju s Planinskim društvom Velenje pripravljajo tudi pohod na Grilovo domačijo.

V nedeljo, 2. aprila, Muzej Velenje vabi na dogodek Pomlad na Grilovi domačiji s pričetkom ob 15. uri. Tudi tokratni dogodek bo tematsko obarvan, nosil bo naslov »Pod okno prišel, ji pesem zapel«. Dogajanje na Grilovi domačiji bo letos v znamenju ljubezni. Z igrano besedo, petjem in plesom bodo skozi tradicionalne dogodke uprizorili nekatere že skoraj pozabljene ženitovanjske šege. Ohcet v treh dejanjih bo predstavljena od pomladi do jeseni. Tokrat vabijo na pomladno snubljenje, kjer bodo skupaj z obiskovalci spoznali šege priprave na poroko. V programu sodelujejo Šaleško folklorno društvo Koleda Velenje, Kulturno-Prosvetno Društvo Šentilj pri Velenju in Vokalna Skupina Cvetke ter številni člani drugih društev, ki pomagajo oživljati domačijo (Društvo zeliščarjev Velenje, Turistično društvo Šentilj).

Obiskovalci dogodka so vabljeni, da nanj pridejo peš ter tako poskrbijo za svoje zdravje in spoznajo del Šaleške planinske poti, ki letos praznuje 50 let. Planinsko društvo Velenje pa ob tej priložnosti organizira tudi pohod na Grilovo domačijo s pričetkom ob 13. uri. Zbirno mesto je Avtobusna postaja Velenje.


Vir: Muzej Velenje

Delite ta članek: