Na VIII. Otroški olimpiadi podelili 107 medalj

Pripravili so jo MZPM Velenje, Mali Športnik in Fit mravljice – Pri izvedbi pomagal 36 prostovoljcev

V soboto se je naredil točno takšen dan, kot so si ga po tednu, polnem dežja, želeli organizatorji tokrat že VIII. Otroške olimpiade v Sončnem parku. S tem športno-zabavnim dogodkom vedno pozdravijo prihajajoče poletne počitnice, poteka pa pod geslom »Sodelujem – zmagujem!«, saj prav vsi udeleženci, ki opravijo vse športne discipline, dobijo medaljo. Letos je bilo dobitnikov medalj 107, v dogodku pa so uživali tako otroci kot njihovi starši, ki so pridno navijali.

Prireditev so skupaj pripravili Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje v sodelovanju z dvema športnima šolama za otroke Mali športnik in Fit mravljice. S postavljanjem 13 športnih postaj so začeli že zjutraj, da je bilo ob 10. uri, ko se je olimpiada začela, vse pripravljeno. Prvo uro je bila gneča velika, a je vse teklo kot po maslu. Otroci so uživali v igrah kot je zbijanje pločevink z vodo, igranju kriketa, metanju vrečk v koš, spuščali so se po napihljivčku, metali na koš, pokazali spretnosti v hoji po vrvi in uživali v uličnem loparoboju, košarki …

Tudi po zaslugi kar 36 prostovoljcev in zaposlenih, ki so poskrbeli za varnost na vsaki točki olimpijskih disciplin, kljub velikemu številu tekmovalcev do zastojev ni prihajalo. Ko so udeleženci zbrali vseh 13 žigov, so jim začeli deliti medalje. Vsak tekmovalec je dobil tudi nekaj sladkega, za kar so poskrbeli ZPMS in donatorji. Športno in zabavno dopoldne je hitro minilo, vsi pa so se na koncu strinjali, da je bilo kratkočasno in zabavno! To je bil lep uvod v poletne počitnice, ki se hitro bližajo. Z Otroško olimpiado na MZPM Velenje napovejo tudi bogate počitniške programe, od počitniškega varstva otrok do letovanj ob morju in druženja v Sončnem parku.


Vir: Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje

Delite ta članek: