Joga v grajskem parku, Prespimo v gradu, Poletje na Grilovi domačiji, poletni delovni čas Grilove in Kavčnikove domačije ter Velenjskega gradu

Danes, 1. julija, velenjski muzealci vabijo na jogo v parku Velenjskega gradu. V petek, 7. julija, Muzej Velenje pripravlja družinsko doživetje Prespimo v gradu. V nedeljo, 7. julija, velenjski muzealci vabijo na dogodek Poletje na Grilovi domačiji. Muzej Velenje z mesecem julijem odpira vrata muzeja na Velenjskem gradu tudi ob ponedeljkih, ob koncih tedna pa vabijo na obisk Grilove domačije (ob sobotah) in Kavčnikove domačije (ob nedeljah).

Danes, 1. julija, velenjski muzealci ob 18. uri vabijo na jogo, ki jo v čudovitem ambientu parka Velenjskega gradu vodi sodelavka Muzeja Velenje in certificirana učiteljica joge Nina Časl. Predhodne prijave niso potrebne. V primeru dežja vadba poteka v prostorih muzeja na gradu.

V petek, 5. julija, Muzej Velenje pripravlja družinski dogodek Prespimo v gradu. Na tokratni prireditvi na Velenjskem gradu bodo raziskovali igre in igrače, s katerimi so se pred stoletji in desetletji igrali naši predniki in tudi tiste, ki se jih radi igramo danes.

V nedeljo, 7. julija, velenjski muzealci ob 16. uri vabijo na prireditev Poletje na Grilovi domačiji. Pri pripravi dogodka z naslovom “Prišli smo po nevesto” sodelujejo člani Šaleškega folklornega društva Koleda Velenje, Kulturno-Prosvetnega Društva Šentilj pri Velenj, FD Oglarji in družina Jelen. Vstop je prost.
Na Grilovi domačiji letos uprizarjajo ohcet v treh dejanjih. Spomladanska snubitev je bila uspešna, zato se naš par v poletju »ženi«. Na dogodku Poletje na Grilovi domačiji bodo tako uprizorili prihod svatov po nevesto, z njim pa obudili stare ženitovanjske šege z igrano besedo, pesmijo in glasbo.

Muzej Velenje z mesecem julijem obiskovalcem ponuja še več možnosti, da poletne dni preživijo v njihovi družbi. Tako julija in avgusta vrata muzeja na Velenjskem gradu odpirajo tudi ob ponedeljkih, ko bodo obiskovalce sprejemali med 10. in 18. uro.

Ob koncih tedna pa vabijo na ogled dveh enot, ki sta sicer tekom leta za obiskovalce odprti samo ob predhodni najavi. Obiskovalci so tako vabljeni, da v mesecu juliju ter avgustu Grilovo domačijo v Lipju pri Velenju obiščejo ob sobotah med 10. in 17. uro, Kavčnikovo domačijo v Zavodnjah nad Šoštanjem pa ob nedeljah prav tako med 10. in 17. uro. Obisk omenjenih enot Muzeja Velenje je za posameznike brezplačen.

Velenjski muzealci prav tako sporočajo, da je bil podaljšan rok za oddajo fotografij za Pikin fotografski natečaj »Na zeleno barvam svet«. Nov rok za oddajo izdelkov je ponedeljek, 26. avgust 2024.


Vir: Muzej Velenje

Delite ta članek: