Dan odprtih vrat muzejske konservatorsko-restavratorske delavnice, odprtje razstave Foto Ex-tempore, koncert Šaleškega akademskega pevskega zbora, zaključni izlet mladih muzealcev in Poletna muzejska noč

Velenje, 10. junij 2024 –  Danes, 10. junija, Muzej Velenje vabi na dan odprtih vrat konservatorsko-restavratorske delavnice. V četrtek, 13. junija, velenjski muzealci vabijo v atrij Velenjskega gradu na odprtje razstave natečaja Foto Ex-tempore »Velenje 2024«. V petek, 14. junija, pa na koncert Šaleškega akademskega pevskega zbora. V soboto, 15. junija, Muzej Velenje vabi mlade muzealce na zaključni izlet v Otroški muzej Hermanov brlog v Celje, od 18. ure dalje pa na dogajanje Poletne muzejske noči.

Danes, 10. junija, Muzej Velenje ob 17. uri vabi na dan odprtih vrat njihove konservatorsko-restavratorske delavnice. Dogodek v prostorih muzejskega depoja na naslovu Koroška cesta 56, Velenje, pripravljajo prvič. Udeleženci bodo spoznali osnove konservatorsko-restavratorskega dela in uporabe materialov ter druga dragocena znanja, ki jim lahko koristijo pri delu s starejšimi predmeti.

Iz Muzeja Velenje sporočajo, da je za torek, 11. junija, napovedan flamenko večer na Velenjskem gradu zaradi slabega vremena prestavljen v Knjižnico Velenje.

V četrtek, 13. junija, Muzej Velenje vabi na Velenjski grad na odprtje razstave najboljših fotografij natečaja Foto EX-tempore »Velenje 2024«, ki ga je pripravil velenjski Foto kluba F8. Natečaj je potekal pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije. Na odprtju v grajskem atriju bodo podelili nagrade in priznanja. V kulturnem programu bo sodelovala Tija Pesjak, učenka Glasbene šola Fran Korun Koželjski Velenje.

V petek, 14. junija, pripravljajo ob 20. uri na Velenjskem gradu koncert Šaleškega akademskega pevskega zbora z naslovom Koroška ljudska dediščina v pesmi in plesu. Zbor je pod vodstvom zborovodkinje Danice Pirečnik za koncert pripravil izbor najlepših in najtehtnejših del koroških ljudskih pesmi, k sodelovanju pa so povabili tudi člane folklornega društva Koleda – »SOK«, ki bodo izvedli nekaj znanih koroških plesov iz Ziljske doline.

V soboto, 15. junija, velenjski muzealci vabijo mlade muzealce na zaključni izlet v Otroški muzej Hermanov brlog v Celje, kjer je na ogled nova občasna razstava Krapinski pračlovek pri Hermanu Lisjaku. Prijave na izlet zbirajo na info@muzej-velenje.si do četrtka, 13. junija. Prijave so obvezne.

V soboto, 15. junija, Muzeja Velenje vabi na dogodke v okviru Poletne muzejske noči.

Poletna muzejska noč, ki jo muzeji in galerije v Sloveniji pripravljajo že več kot 20 let, ponuja edinstveno priložnost obiskati muzejske razstave v večernih urah. Muzej Velenje tako vabi na brezplačen večerni obisk razstav na Velenjskem gradu (18.00–24.00), v Hiši mineralov (18.00–22.00), v Galeriji F-bunker (19.00–22.00) in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju (18.00–23.00).

Program na Velenjskem gradu: ob 21. uri večerno vodstvo po Velenjskem gradu, ob 22. uri Pripovedovalski večer za odrasle.

Program v Muzej usnjarstva na Slovenskem: ob 19. uri vodstvo po občasni razstavi Nebo nad Šoštanjem v času druge svetovne vojne, ob 20. uri projekcija filma Letalstvo v Šaleški dolini.

Prijazno povabljeni v Muzej Velenje!

Delite ta članek: