Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Psihomodo Pop

12. julija, 2024 ob 21:00

Poletne kulturne pripreditve

Psihomodo Pop so bili ustanovljeni leta 1983, z bliskovito hitrostjo pa so zavzeli vse države nekdanje Jugoslavije. Z navdihom skupin Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T. Rex, The Vibrators in Ramones so se zarisali na zemljevid najboljšega rock’n’rolla nekdanje skupne države. Njihov prvi album “Godina zmaja”, izdan leta 1988, je zasedbo nemudoma povzdignil v status vodilne skupine takratne rock scene, “Ja volim samo sebe” pa je bila po mnogih časopisnih anketah razglašena za pesem leta. Leta 1990 so se odpravili na turnejo po takratni Sovjetski zvezi, kjer so razprodali kar 60 koncertov, leto pa so okronali z nastopom s svetovno znanimi Ramones na koncertih v Ljubljani in Zagrebu. Za seboj imajo že impresivnih 10 studijskih albumov, za predzadnji album Ćiribu Ćiriba pa so tudi prejeli nagrado Porin za album leta.

Psihomodo pop oder zatresejo s surovo močjo rock’n’rolla s svojimi največjimi uspešnicami, kot so: Frida, Kad sam imao 16, Osjećam se haj, mozak baj, baj, Natrag u garažu, Telegram Sam, Ramona in Ja volim samo sebe. Fantje, ki so znani po ognjevitih in prepričljivih odrskih nastopih, so glasbo rock’n’rolla pretvorili v življenjski stil. Z markantnim frontmanom Davorjem Gobcem na čelu na odru ustvarijo posebno atmosfero, s katero so si pridobili privrženo občinstvo.

Za leto 2024 Psihomodo pop napovedujejo nov studijski album, izid monografije ter dokumentarnega filma o 40-letni zgodovini benda.

V primeru slabega vremena koncert odpade.

Podrobnosti

Datum:
12. julija, 2024
Čas:
21:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Titov trg Velenje
Titov trg
Velenje,3320Slovenija

Organizator

Festival Velenje
Telefon
(03) 898 25 70
E-naslov
info@festival-velenje.si
Poglej Organizator spletno stran
LinkedIn
Share