Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Evropsko tekmovanje z vozili na pedale

20. aprila, 2024

Pedalni avtomobili in z njim povezane dejavnosti so v Sloveniji nekaj povsem novega in privlačnega predvsem za srednje tehnične šole.

V zavodu APGA kot partner sodelujemo v evropskem projektu EURIDE, preko katerega smo se spoznali z  dejavnostmi povezanimi s pedalnimi avtomobili. V Italiji in na Češkem je dejavnost izdelave pedalnih avtomobilov vključena v program srednjih tehničnih šol, medtem ko v Franciji za razvoj dejavnosti skrbijo društva ter francoska zveza društev, ki tudi sodeluje v omenjenem projektu.

V vseh državah poteka tudi redna organizacija dirk, katerih se udeležujejo tekmovalci iz različnih evropskih držav. Preko projekta EURIDE smo dejavnost prvič spoznali in začeli razvijati tudi v Sloveniji. K sodelovanju smo povabili Srednjo šolo Ravne in Šolo za strojništvo, geotehniko in okolje iz Velenja.

Dijaki so pod mentorstvom učiteljev izdelali pedalne avtomobile in se z njimi odpravili na šest tekmovanj, ki so potekala v Italiji, na Češkem in v Franciji.

Naša želja je predstaviti dejavnost slovenski javnosti. Pri tem pa k sodelovanju vabimo predvsem srednje tehnične šole, katere vidimo kot potencialno institucijo za nadaljni razvoj dejavnosti. S tem namenom vam predstavljamo dejavnosti povezane s pedalnimi avtomobili in VAS VABIMO K IZDELAVI PEDALNEGA AVTOMOBILA IN UDELEŽBI NA DIRKI, KI BO 20. APRILA 2024 NA VISTI OB VELENJSKEM JEZERU.

Dijaki in tudi mentorji ter učitelji se boste lahko preizkusili v dirkanju na tekmi, ki se bo v zgodovino vpisala kot prva tekma s pedalnimi avtomobili v Sloveniji, vaši pedalni avtomobili pa kot eni izmed prvih pedalnih avtomobilov v Sloveniji, namenjeni tovrstnim dirkam. Poleg tega gre za družabno srečanje in turistično atrakcijo, saj pedalni avtomobili niso narejeni izključno za hitrostno dirkanje, temveč odražajo domišljijo in inovativnost njihovih kreatorjev.

Details

Date:
20. aprila, 2024
Event Category:

Venue

Prireditveni prostor Vista
Slovenija

Organizer

Agencija za promocijo gibalnih aktivnosti
LinkedIn
Share