2.21K ogledovZa dobro jutro
0
0 Comments

“V svojem času sem predlagal, kako bi rešil problem kliničnega centra. Danes bi vse odpustil, jutri pa bi jih začel sprejemati. Poznam kirurge, ki so preživeli svoje življenje v kliničnem centru in niso operirali. Poznam vrsto strokovnjakov, ki so bili prisesani na delo drugih … Pri določanju plač bi torej moralo biti pomembno tudi to, koliko nekdo prispeva, kakšen je njegov output. Če nekdo ne ustvari nič za svojo ustanovo, za stroko, če ne napiše nobenega članka in ne da nič drugega od sebe, potem zanj ni prostora tukaj, odjeda ga drugim. Imamo veliko mladih, ki so pripravljeni delati, pa te priložnosti ne dobijo. Problem stavke je večplasten in ga bo zelo težko rešiti. Ljudem, ki nočejo sprememb, stavka celo koristi.”

Vinko V. Dolenc, nevrokirurg in akademik, o kolegih zdravnikih, ki si ne zaslužijo visoke plače.

Marjan Odgovor na diskusijo 13. aprila, 2024
0

Samo veš včasih so direktorji ineli 1:4 plače, danes pa vidimo 1:20. Včasih se je kradljivce kaznovalo, danes jih nagradijo. Včasih je delavec bil spoštovan in cenjen, danes je številka, ničvreden.
Zdravniki bi pa tako radi za nič dela bajne plače. Ne vsi, so tudi taki, ki so srčni, delavni, človeški ampak jih je vse manj.

Ogledujete si 1 od 21 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share