4.51K ogledovZa dobro jutro
0
0 Comments

Cvetlični med bo v Lidlu po 3,79 EUR 9.marca, 900 gramov.

Na tržnici med prodajajo po 14 eurov.

Oderuštvo je, ko za 14 eurov dobiš z računom, kjer je plačan davek državi za javni sektor in ostalo kar 3 in pol kozarce meda v prodajalni

medtem ko te na tržnici lupijo brez računa s 14 evri in v prodaji na črno za enako količino meda.

0

Na velenjski trznici lupijo tako da je hudo! Ne vem zakaj se hodite sploh tja. Nazadnje sem kupil pest (pest!!) motovilca, eno malo kosarico brsticnega ohrovta (12 kroglic), in 5 vejic zelenega petersilja (10 gramov) in je stalo 8,40 EUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne vem zakaj sem sploh sel na trznico ker to bi v trgovini stalo vse skupaj 4 eur. Pa ne mi srat domace domace, malo poglejte kaj vse prodajajo tolk da ni cesenj in breskev.
Dejstvo je da ce kupujes na tej roparski trznici placas vsaj 2 krat vec verjetno pa 3 krat. Zdaj pa ce imate denar kar veselo.

0

Lejte, člouk prodaja domač riž in ananas, stanuje pa sredi Ljubljane. Ni tako enostavno vzgojiti toliko različne zelenjave in sadja na balkonu, hkrati pa v stanovanju vzrejati krave, prašiče in kure.

0

Hja… tisti iz Lidla ni tako kvaliteten, kot oni na tržnici, to je dejstvo. Če je razlika v kvaliteti štirikratnik, se pa mora vsak sam odločiti. Sicer pa, saj veste ono o ovcah in striženju.

0

Točno, motorfik. Ljubljanske čebele pač proizvajajo dražji med, ker so stanarine za čebelnjake v Ljubljani nesramno visoke, da ne govorim o tem kako težko je sredi Ljubljane najti rožo. Drgač imate pa v okolici Velenja kar nekaj čebelarjev, ki prodajajo med.

0

Saj tudi malo boljši med v trgovini dobiš za 16-17€ tudi več. To za domači med ni tako drago. Ta v Lidlu je sladkor medtem, ko na tržnici kvaliteten med.

0

Kakovosten med ima ceno vse ostalo je ponaredek jel vam jasno betonšeki zarukani.A sploh veste kakšna je krava razen ona ki živi zram vas in je zabita ko točak.

0

Neznan tudi na tržnici dobiš račun ,če ga pa ne zahtevaš pomagaš kmetu ,država pa dobi kurac.

0

Kaj jamraš . Pac ne kopujes na trznici, če želiš sam sladkor namesto meda. Nihče te ne sili da hodis na trznico

0

kdo vas sili da kupujete kvaliteto Za prašiČe je tist med v diskontnih trgovinah super Pa tudi ona solata ki sploh več ne raste v zemlji ampak v vodi polni gnojil in pesticidov (Nizozemska ) ali paradejz ki ima z paradejzom skupnega le še barvo ,ali pa špansko vino za 2,5 EUR /liter (španci pa jokajo da jim zmanjkuje vode in antifriza ??) Tud golob je kritiziral domačo hrano in meso iz živali ki povzročajo metan in CO2 -reporter pa ga je ujel na Baščaršiji kako se masti z Čevapi !?

0

niet, krampek in rapidex obvladajo kemično analizo medu in vedo kakor pravi

niet – kateri med je boljši in kakovosten, kateri s sladkorjem v Lidlu (bog ne daj da jih v Lidlu inšpektor najde, to je v evropski firmi) potem zapre prodajo meda v vseh trgovinah Lidla po Evropi

krampek – kateri je kakovosten in kateri je ponaredek (najbrž ima v mislih kemični med)

rapidex – kateri ima sam sladkor (ta prst namoči v kozarec in ve kateri med ima cuker)

in niet bi ga prodajal po 17 evrov ker je med od alpskih čebel, ni od čebel iz rudniškega območja.

Obraz ima prav ! Oderuhi smrduhi !

0

Cvetlični med v Lidlu je po vsej verjetnosti iz Ukrajine ali pa Kitajske. Sej na tržnci dobiš pomojem istega, sam občutek je boljši, ko te nategnejo. Sem enkrat videl kk so se BIO jajca prodajala na bivšem placu. Ko jih je zmanjkalo je branjevka šla v takratko trgovino Košaki po nove (navadne jajce), cena pa x3, pa jih je sam predevala v njeno embalažo pa so že ble BIO.

0

Večinoma je bolje, da drago plačaš, verjameš da je kvaliteta in se ne sprašuješ več…

0

He32 sem napisal da te nihče ne sili na tržnico. Sam se odločiš ali boš kupil ali ne. Kar se pa tiče kemične analize, vsi ki imajo kaj pojma o medu, poznajo kaj je kvaliteta in ni nujno da so imele čebele kaj je pri tem

0

motofrik tvoja izjava me spominja na tisto pranje mozganov, da imamo v Velenju najcenejse ogrevanje v celi Sloveniji. Zgleda da imamo tudi najboljsi med!

0

He32ma, ki ne ve ali bi bil/a ona ali on. Enkrat se predstavlja kot ona enkrat pa on.
Ti si očitno pojedla vso znanje tega sveta. Ali pa si pač enostavno vegeta in se rada mešaš povsod, ker pač si vegeta.
Poznam kar nekaj čebelarjev in večini ni všeč kar se v trgovini prodaja. Sladkor, razredčen med.
Tudi ti od Medexa, ki imajo ceno 16-17€., kostanjev celo več. Tudi 21€ imajo nekateri ceno. Kvaliteta je opazna in občutna. Če pa ti ne prepoznaš razlike med kvalitetnim in manj kvalitetnim medom, ti predlagam, da enkrat sprobaš kvalitetnega. Boš videla očitno razliko. Že samo, če kozarec kontra obrneš boš lahko opazila razliko med kvalitetnim, dobrim, pravim medom in medom, ki je razredčen, manj kvaliteten. Po mehurčku, ki potuje boš opazila razliko. Potem tudi v gostoti isto. Tako kot pri olju.
Ampak saj si pameten/na in vse to veš. Ti imaš ta moto mi vsi butasti samo ti pameten/na.
Večina meda, ki se kupi od čebelarjev v večini primerov ga redčijo in dodajo sladkor.
Od čebelarjev pa skoraj ne doživiš tega. Vsaj pravih čebelarjev ne, ki se jim ne gre samo za zaslužek ampak to delajo iz užitka. Taki tudi nimajo hektolitre medu ampak samo nekaj.
Med imam zelo rad. Nekaj v vseh teh letih bi pa že vedel.

0

Gledam te prodajalce: on pri DM ima verjetno rastlinjake po pol evrope ker skoraj vsak dan prodaja vso eksoticno zelenjavo pa ce ne veste poleg Velenja tudi v Ljubljani kjer proda desetkrat vec in na drugih lokacijah. Je pa res priden da z dvema rokama vse to postori. Pa ona dva ki zgledata kot neka nateguna, ki imata orehov in suhega sadja dvajset metrov. Vse domace, jagode pa kot bi jedel penasto gobo brez okusa. Ce pa se ne veste, nekateri prodajalci ze ob 3 zjutraj krenejo na Italijansko trznico, da so zgodaj zjutraj v Sloveniji z najboljso lokalno zelenjavo katero vi veselo preplacate.

0

Popravek:

Večina meda, ki ga trgovci oz tovarne kupijo od čebelarjev ga v večini primerov redčijo in dodajo sladkor.

0

Drek mogoče, da jih je res nekaj takšnih. Ampak ne moreš metati vseh v isti koš. Lokalni pridelovalci na drugi strani in jih tudi nekaj poznam pridelujejo svoje in svoje prodajajo.
Pa si se vprašal od kod pa stvari v trgovinah, ki jih kupiš. In kakšne kvalitete so?
Sploh komu zaupaš ti ali tako vse povprek kritiziraš?

0

Odkar mi je branjevka na celjski tržnici priznala, da kupuje jajca v Evrospinu, ki jih doma malo povalja po kurjem dreku, ne verjamem nobenemu več. Razen frišnih gob. Pa še te večinoma prihajajo iz Bosne na naše tržnice.

Za med je pa tole preverjen naslov;

https://www.visitsaleska.si/sl/saleska-valley/med/

Kostanjev med v beli embalaži 450g – 10 €

Gozdni med 450 g v beli embalaži – 10 €

0

Odpiralec diskusije, rešitev je preprosta – ne kupuj meda. Tudi tisti še “najkvalitetnejši” ne sodi h kvalitetni prehrani.

0

Ste že v trgovini videli kakšen drugačen, kot tekoč med…? Seveda se ga redči… pravi med sčasoma postane…rahlo strjen, trši, belkast…na nek način kristalizira. To je pravi med. Marsikdo misli, da je takšen pokvarjen… kje pa. Saj zato se mu pa reče strd. Za par minut kozarec potopite v mlačno vodo in bo spet tekoč.

0

Tako je motofrik. Pa tudi pri pravem medu se v spomin vtisne vzorec satja. Ko na krožnik pokapaš malo medu in mu dodaš malo vode se čez čas ustvari vzorec satja, pri umetnem tega ne boš videl.

0

če,slučajno čebele nimajo kaj za pasti-čebelarji do-fotrajo z cukrano vodo-ogromno cukra…vsi

0

Končno nam je motofrik odprl oči ko je namesto med napisal STRD.

niet pa takole:

“Od čebelarjev pa skoraj ne doživiš tega. Vsaj pravih čebelarjev ne, ki se jim ne gre samo za zaslužek ampak to delajo iz užitka. Taki tudi nimajo hektolitre medu ampak samo nekaj.”

ko veliko tipka tule gor, nas uči kako naj vohamo katera strd je ok in katera ne.

Pač, za osveščanje kupcev je treba povedati da so tako kot pravi niet – taki in drugačni “čebelarji “. Redki so čebelarji.

Kdor ima več kot 50 panojev mi je sumljiv, ker je dela preveč.

0

He32ma (5.3.2024 9:04)
Si kar velik strokovnak- ustavno pravo v malem prstu,energetika ,kemija ,čebelarstvo,agronomija na višku.
V naslendji vladi lahko komot združijo ,pravosodnoministrsvo,kmetijsko in energetiko v en resor.Seveda pod pogojem da kandidiraš na volitvah.

0

Sem velikokrat kupil med na trznici in od vseh kupljenih se jih kristalizira samo kaka petina, tako da………… lazejo vsi. Kupujete enak med v Lidlu ali na slavni trznici, samo da nekje placate 100% vec.

0

niet, ne verjamem nobenemu ki prodaja tone zelenjave in to pozimi. Lokalno? Nisem videl kilometre ogrevanih rastlinjakov se nikjer pri nas. Dej se v soboto malo sprehodi pa mi pridi povedat.

0

drek4 in kakšne veze ima med z rastlinjaki?

0

He32ma zato pa pravim čebelarji, ki to delajo s strastjo. Proizvedejo meda za sebe in nekaj za prodajo bližnjim in prijateljem.
Verjamem pa, da jih veliko tudi redči ravno zato, ker ni dovolj proizvedenega meda za to.

Drek jih je kar nekaj, ki se trudijo in res delajo, da bi imeli kaj od tega. In se včasih vprašajo ali je sploh še vredno vztrajati. Recimo, če lahko napišem napišem priimek ne, da bi to vzeli kot reklamo, Imperl kmetija vztraja in se trudi. Tako, da ne metati vseh v isti koš. Zato pa je na oni strani veliko “kmetij” ki hodijo sem prodajati od povsod, ker v njihovem okrožju vedo kako je.

0

Redcijo ker ni dovolj meda ha ha ha ha ha ha

A ti revceki. Res ne redcijo zato da bi nam vodo prodajali za 15 eur na liter.

Se dobro da v meso ne pihajo zraka, da bi imeli vec mesa.

0

Zraka ne ampak vodo. š pikajo in brizgajo vodo not. Zaradi teže ja. Daš pa v pečico in, ko se uščije mesa nikjer vode pa polno.

0

Se spomnim iz otroštva, ko je sosed imel čebele… vedno smo kupovali med pri njemu, tu in tam nam je dal satje ‘za čikati’… po centrifugiranju satja, ko še ostane malo medu noter… madona, nam je bila poslastica… in če gremo s spominom v tista leta -travniki so bili polni travniškega cvetja, prava paša za čebele. Zdaj tega skoraj ne vidiš več, da bi bili cvetoči.. se vse sproti pokosi, preden sploh začne v redu cveteti…

0

Motofrik tudi sam se spomnim, ko smo v šoli imeli naravoslovne dneve in smo šli na travnike spoznavati in nabirati rože kako poln travnik je bil raznoraznih cvetlic. Zdaj se že skoraj moraš potruditi da katero sploh vidiš.

0

Herbicidi

za produkcijo trave. Fazanov že dolgo ni več.

Rjavi sladkor v mini vrečkah za h kavici rjave barve – pobarvan beli sladkor. Dimljeni sir – obarvan in nadišavljen. Gobova juha v vrečkah – odišavljena brez gobic. Salame – preparirane s konzervansi in obarvane. Paprike bele in rdeče – vse sterilno?

0

Da nadaljujem. Umetno meso, moka iz mokarjev, čričkov, človeško meso…,

LinkedIn
Share