2.21K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

Jernej Vrtovec, poslanec NSi je na soočenju na TV izjavil, da predlog energetskega zakona v 6. odstavku 21. člena prepoveduje uporabo kamina in UKAZUJE menjavo starih kurišč s toplotnimi črpalkami.

ZAKAJ LAŽE, PRIREJA IN ZAVAJA ?

Kar Vrtovec trdi sploh ni res!

Zakon še naprej dovoljuje kamine, kaminske peči in ostala kurišča, tudi v novogradnjah. Edina zahteva je, da ne gre za primarni način ogrevanja. Po novem predlogu zakona mora NOVA hiša ali stanovanje v bloku imeti centralno ogrevanje na nizkoogljične vire.
Kar je prav.
Si predstavljate, da ima na vasi spet vsaka hiša (kot je bilo nekoč) le peč na drva, pa da smrdi iz kurišč, onesnaževanja zraka, smog?

Vse politike, ki tako zavajajo, bi bilo potrebno odstraniti iz parlamenta, iz odločanja, iz javnosti.

0

@niet:
Vem da zdaj iz uzaljenosti pises. Zato pa pises traparije. Edino smiselno je, da imamo centralno ogrevanje, ce je termoelektrarna zraven. Druga stvar je, koliko bi nas to moralo stati. Da pa dimniki zasmradijo okolico, je pa menda jasno. Ti ki tako zdravo zivis, ki si filtriras vodo in ne kupujes po trgovinah, bi ja moral vedeti, da domaca kurisca PM delce ustvarjajo in da so ti skodljivi. Pojdi pozimi v Dolic ali kaksno drugo ozko dolino, pa se nadihaj, ce je tako ok. Ali pa prosi soseda, da na balkonu zakuri zar, pa si preluftaj stanovanje.:)

Ogledujete si 1 od 16 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share