1.40K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

Jernej Vrtovec, poslanec NSi je na soočenju na TV izjavil, da predlog energetskega zakona v 6. odstavku 21. člena prepoveduje uporabo kamina in UKAZUJE menjavo starih kurišč s toplotnimi črpalkami.

ZAKAJ LAŽE, PRIREJA IN ZAVAJA ?

Kar Vrtovec trdi sploh ni res!

Zakon še naprej dovoljuje kamine, kaminske peči in ostala kurišča, tudi v novogradnjah. Edina zahteva je, da ne gre za primarni način ogrevanja. Po novem predlogu zakona mora NOVA hiša ali stanovanje v bloku imeti centralno ogrevanje na nizkoogljične vire.
Kar je prav.
Si predstavljate, da ima na vasi spet vsaka hiša (kot je bilo nekoč) le peč na drva, pa da smrdi iz kurišč, onesnaževanja zraka, smog?

Vse politike, ki tako zavajajo, bi bilo potrebno odstraniti iz parlamenta, iz odločanja, iz javnosti.

0

@Alkaline, ti bi še naprej staro tehnologijo pri nogradnjah in pečeh na drva teral naprej? Razvoj je šel v smer boljšega izkoristka in manj škodljivih emisij pri izgorevanju drv, lesne biomase.
Taka peč z vso inštalacijo, zalogovnikom stane od 7000 do 12000 eur, odvisno od moči, ki jo rabiš za ogrevanje hiše.
Murba, ti bi pa peč brez podpiha vgrajeval še naprej, da bi 2000 eur prišparal, pokuril več drv na sezono in bolj kot je treba, osnaževal zrak.
Prav je, da se pri menjavi peči na drva, ko dotraja, ne da več kupiti stare tehnologije in je prepovedana na novo vgradnja takih peči.

Ogledujete si 1 od 16 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share