2.25K ogledovRazmišljanja
0

Potem, ko je na zadnjem zasedanju EU Francoski predsednik omenil možnost napotitve NATO vojakov v Ukrajino se poraja vprašanje ?
Do danes so govorili, ne bodo darovali tankov, tanki so prišli, ne bodo darovali orožja dolgega dosega, orožje je prišlo, vse za kar so govorili, da ne bodo storili so storili.
In sedaj govorijo, da NATO vojska ne bo stopila v Ulrajino.
A ja tak pravite ?

Macron spet misli, da Putin blefira, ko grozi, da bi z napotitvijo NATO vojakov na Ukrajinsko ozemlje prišlo do jedrske vojne in da bodo po Evropskih mestih začele padati atomske bombe. Ampak Macron je pred dvema letoma verjel, da Putin blefira tudi z invazijo na Ukrajino. In verjel je, da bo Ukrajina zmagala. Pa ne samo to, trdil je tudi, da Rusije ob njenem porazu ne smemo preveč ponižati, tako kot so to storili zavezniki ob koncu prve svetovne vojne, ko so Nemčiji postavili ponižujoče pogoje in ultimat za končanje vojne in se je potem osramočena Nemčija krepila ter se sklenila čez kakšnih dvajset let maščevati Evropi. Ko tako naiven človek kot je Macron postane predsednik ene najmočnejših držav v Evropi …

Pa tudi sicer, če bi Putin z jedrsko grožnjo res blefiral, verejtno severna Koreja ne bi mirno gledala napotitve NATOvih vojakov v Ukrajino in bi Rusiji nemudoma poslala na pomoč 100.000 svojih vojakov (kar je že nameravala, a je Putin takrat baje ponudbo zavrnil, tokrat tega verjetno ne bi storil), kar je defenitivno veliko več, kot bi lahko NATO kadarkoli poslal v Ukrajino. Severna Koreja ve, da bi z morebitnim porazom Rusije kaj kmalu lahko padel tudi njen režim oz. bi postal zelo oslabljen, zato bo storila vse, da Rusija zmaga. Tudi Iran bi lahko poslal svoje sile na pomoč Rusiji, saj je konkretno odvisen od tesnih vezi z Rusijo. In še mnogokatera država bi lahko poslala svojo vojsko na pomoč Rusiji. Neuradno naj bi se v Rusiji že sedaj bojevalo celo nekaj tisoč plačancev iz Nepala! Celo kitajska se zaveda, kaj bi spopad NATOa z Rusijo, in morebiten poraz Rusije, pomenil za Kitajsko: okrepljena moč NATOa, izguba moči velikanske zaveznice, posledično oslabljena Kitajska in konec sanj o priključitvi Tajvana.

Tako da če tile Evropski voditelji mislijo, da bo z napotitvijo NATOvih sil v ukrajino Putin spodvil rep med noge, se krepko motijo. Ima NATO precej sovražnic širom sveta, ki se ne bodo obotavljali poslati svoje vojske (uradno ali neuradno) ali plačancev v Rusijo. Če bi bilo to seveda potrebno in bi se Putinova grožnja z jedrsko vojno izkazala za blef. tako da: pamet v roke, gospe in gospodje Evropski voditelji!

Kaj pa vi mislite se bo zgodilo v letu 2024 ?

0

Imamo že Macrona in janšo, Fajonka bi tudi lahko šla…winzer in zvonc bi se lahko pridružila. Ne vidim problema pri nabiranju kandidatov.

0

Fajonova bo zrihtala Ruse. Pomagali bodo Kučan , Turk in JankoviČ.

0

vmr Rusi, ti bodo zrihtali ženski del familije. Imajo tanke pa tope!

0

Macron scholz in tist indijski papak ko vodi britanijo so ameriške lutke enako kot prizadensky na račun amerike skušajo iti v vojno z Rusijo na usak način da nas pobijejo vse. Očitno se ne zaveda macron da en ruski sarmat zradila celo francijo

0

Nevarno bo če bo Trump dobil volitve! Kar pa mislim da jih bo!

0

Hja ce ne bi bil izdajalke Angele Merkl ki se je lizala z teroristom putinom in gradila plinovode po severnem morju in se podala v odvisnost od Rusije na kar jo je večkrat opozarjal Trump a ga je ignorirala in ni hotela plačevat pogodbenih 2% v proraČun Nato – in če bi na zadnjih volitvah zmagal Trump namesto rega senilnega Joe Bydena bi verjetno trump prehitel terorista putina in poslal in poslal vojsko v prijateljsko Ukrajino potem bi pa lahko kreten putin grozil njegovim ruskim prostitutkam Tako pa imamo ameriškega senilnega brezjajčnika Bydena in nemškega komunista kanclerja Scholza ki je na začetku pošiljal kot pomoč ukrajini čelade in š leme (od vzhodnonemške vojske ) pozneje pa vedno znova na vse naČine bremzal pomoč ukrajini in celo zahteval da gre ukrajina v ofenzivo brez aviacije in brez protizračne podpore torej le z pešadijo -kar je samomor in nobena vojska tako ne gre v ofenzivo V nemčiji trenutno vladajo komunisti -prijatelji nekdanjega kanclerja Schroederja ki je zaposlen v putinovi firmi gasprom in edini interes nemških komunistov je ruski plin za kar vedno znova lezejo v rit putinu Torej razpad nemške vlade ki jo itak prehiteva stranka AFD in pa Trump lahko obrnejo ta nesmisel nemških komunistov kar se pa tiče severne koreje ,irana ipd -teroristi se družijo z teroristom putinom Tudi Kitajska bi že zdavnaj odkrito podprla rusijo (sedaj prikrito ) ,a se boji izgube trga v EU in USA kjer prof+dajajo njihovo klump orodje in klump tekstil

0

@zvonac, niti se ne spoznaš na zajle, niti na politiko in ekonomijo. Kaj šele na vojaško pizdarijo.

0

Po vsem videnem in slišanem se porajajo zle slutnje.
Slutnje, da bodo volitve v ZDA spet sporne.
Vstop nekaterih EU držav vojakov v Ukrajino in nato se bo zgodilo kaj ?

Ali se bodo vmešale zgoraj omenjene zaveznice Rusije ali pa bo Rusija opzorila z strateškim nuklearnim orožjem…

Bomo vidli po domače.

0

Zvonc ti si glup in nimaš pojma ka govoriš in pišeš

0

To se bo zgodilo:

0

@iMichael Rusija z eno raketo uniči celo Francijo jih pošlje nazaj v kameno dobo Sarmat-2 se imenuje raketa in niti približno nisem ruski pristaš ampak NATO na vse možne načine skuša iti v vojno z Rusijo nevem a se budalo delajo da nevejo da nas rusi zbrišejo v parih minutah vse

0

Nekaj morajo naredit, ker tole iztekanje EU milijonov se mora ustavit…

0

Edini ljudje, ki v Europi protestirajo proti zlonamernim zakonom Europske komisije, ki nikoli ni bila izvoljena iz strani Europskih državljanov so Europski kmetje !!!
Le Europski kmetje imajo jajca reči ne leglu korupcije ter birokratske zmešnjave zasužnjevanja Europskih narodov.
Ponosen sem na vse kmete v Europi ker vsi ostali prebivalci so navadne jokice.

0

Prav! Smo sposobni v Sloveniji stopiti skupaj, se združiti v složno kopico, veliko kritično maso, se povezati v mednarodno združbo desnih, srednjih, levih in jasno, glasno zahtevati: dovolj imamo vojne v Ukraini, Palestini? Ne damo več denarja, orožja. Nočemo več ameriškega mentorstva in podpihovanja vojaških aktivnosti. Nočemo ruskega teroriziranja demokratičnih procesov v Rusiji, Izraelskega fašizma, Hamasovega terorizma! Hočemo in zahtevamo takojšnja mirovna pogajanja, ustavitev spopadov, vložitev maksimalnih naporov za mir.

0

Ex sulc mene osebno BK kaj počno drugi.
EU bi morala skupno uvesti sankcije do vsake države agresorice izgnati vse diplomate, njihove državljane ali je to Rusija, Izrael, Amerika vsaka, država, ki neupravičeno sproži agresijo na drugo državo in povzroči trpljenje civilnega prebivalstva.
Tako pa je vse skupaj en velik vic kjer se politiki prodajajo lobistom najvplivnejših korporacij v lasti naših gospodarjev….

0

@ervin, če te BK pojd k zdravniku! Ups, stavkajo, jebiga te bo pač BK še naprej, saj si navajen, a nje?

0

Pogovarjate se, kot da je to nekaj običajnega. Zaradi takih kot so nekateri tu na forumu se začnejo vojne.

LinkedIn
Share