2.46K ogledovPolitika
0

Danes je protestnike sredi Velenja mirno in s sklonjeno glavo opazoval Josip Broz Tito. Njegove misli pa so odmevale po celem mestu:

“Kako je mogoče, da vas ravno tisti, ki so mi postavili spomenik, danes na veliko kradejo? Kako je mogoče, da ravno ti, moji samooklicani nasledniki živijo v razkošnih hišah in se vozijo v razkošnih, največkrat v Nemčiji narejenih avtomobilih? Kako je mogoče, da vam danes oni, moji samooklicani nasledniki zaračunavajo toplovod, ki smo vam ga zgradili mi, komunisti. Ravno tako elektrarno in napeljali toplovod ravno zato, da bi mesto imelo poceni ogrevanje od odpadne vode te naše termo elektrarne?

Potem se ozrem okoli sebe. Same stavbe javne uprave, sami delavci javne uprave, nikjer več rudarjev, ki bi se sprehajali mimo mojega spomenika. In to v času računalnikov, ki naj bi omogočili veliko lažje in hitrejše delo po pisarnah. Vendar ne. Ti moji samooklicani nasledniki so si sebi in svojim ustvarili delovna mesta po pisarnah, medtem ko rudarji trpijo pomanjkanje. In potem si ti moji samooklicani nasledniki dovolijo celo mastno zaračunavati tisto, kar sem vam jaz postavil, da vam bo bolje in lažje življenje? Ti moji samooklicani nasledniki so vam uničili vsa podjetja, ki so vam v mojih časih nudila skromno, a vendar poceni domačo in kvalitetno hrano, predvsem pa delovna mesta. Kje je Era? Kje je Merx? Kaj imata Lidl ali Hofer česar niste našli v Eri? Drago uvoženo zelenjavo in nezrelo sadje? Kje je moje Gorenje? Zakaj ste ga prodali? Ker niste znali gospodariti? Kaj je naenkrat narobe z mojimi rudarji, da uvažate premog iz daljne Indonezije? Pravijo, da je cenejši? Zakaj pa sta potem ogrevanje in elektrika dražja? Kaj je z mojo elektrarno, ki smo vam jo postavili za to, da bo tudi dolina imela koristi od nje in ne samo smrad in stroške? Danes, vidim, so zraven nje postavili novo, veliko in zeeeelo drago elektrarno. Zakaj? A zato, da odpuščajo ljudi, in da vam ti moji samooklicani nasledniki lahko dražje zaračunavajo električno energijo in ogrevanje? NE!!! ….

TI NISO TITOVI, TITOVI STE DANES BILI NA PROTESTU!

0

Zvonc je bil edini posvečen v Jugi, ki so ga sprejeli v KPJ že s petnajstimi leti :-)))

Ogledujete si 1 od 14 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share