2.46K ogledovPolitika
0

Danes je protestnike sredi Velenja mirno in s sklonjeno glavo opazoval Josip Broz Tito. Njegove misli pa so odmevale po celem mestu:

“Kako je mogoče, da vas ravno tisti, ki so mi postavili spomenik, danes na veliko kradejo? Kako je mogoče, da ravno ti, moji samooklicani nasledniki živijo v razkošnih hišah in se vozijo v razkošnih, največkrat v Nemčiji narejenih avtomobilih? Kako je mogoče, da vam danes oni, moji samooklicani nasledniki zaračunavajo toplovod, ki smo vam ga zgradili mi, komunisti. Ravno tako elektrarno in napeljali toplovod ravno zato, da bi mesto imelo poceni ogrevanje od odpadne vode te naše termo elektrarne?

Potem se ozrem okoli sebe. Same stavbe javne uprave, sami delavci javne uprave, nikjer več rudarjev, ki bi se sprehajali mimo mojega spomenika. In to v času računalnikov, ki naj bi omogočili veliko lažje in hitrejše delo po pisarnah. Vendar ne. Ti moji samooklicani nasledniki so si sebi in svojim ustvarili delovna mesta po pisarnah, medtem ko rudarji trpijo pomanjkanje. In potem si ti moji samooklicani nasledniki dovolijo celo mastno zaračunavati tisto, kar sem vam jaz postavil, da vam bo bolje in lažje življenje? Ti moji samooklicani nasledniki so vam uničili vsa podjetja, ki so vam v mojih časih nudila skromno, a vendar poceni domačo in kvalitetno hrano, predvsem pa delovna mesta. Kje je Era? Kje je Merx? Kaj imata Lidl ali Hofer česar niste našli v Eri? Drago uvoženo zelenjavo in nezrelo sadje? Kje je moje Gorenje? Zakaj ste ga prodali? Ker niste znali gospodariti? Kaj je naenkrat narobe z mojimi rudarji, da uvažate premog iz daljne Indonezije? Pravijo, da je cenejši? Zakaj pa sta potem ogrevanje in elektrika dražja? Kaj je z mojo elektrarno, ki smo vam jo postavili za to, da bo tudi dolina imela koristi od nje in ne samo smrad in stroške? Danes, vidim, so zraven nje postavili novo, veliko in zeeeelo drago elektrarno. Zakaj? A zato, da odpuščajo ljudi, in da vam ti moji samooklicani nasledniki lahko dražje zaračunavajo električno energijo in ogrevanje? NE!!! ….

TI NISO TITOVI, TITOVI STE DANES BILI NA PROTESTU!

0

Koga briga kaj si ta papuČarski klavec misli. š koda da niso fajonČki bolj plesali da bi se ta gromozanski smrad prevrnil njim na glavo.

0

Nas pa briga. V YU smo pošteno delali, in delavci smo imeli svojo ceno. Potem so nas pa vse začeli jebati razni pokvarjeni komunisti, in vse je vzel vrag.
Ti pokvarjenci so hitro menjali barvo, in sedaj nas oni, in njihovi potomci jebejo naprej.

0

ALKALINE…nebi ti škodil kakšen pregled,očitno je da imaš resno dijagnozo….ali preberi kakšno knjigo, kako je nastalo in kako se je razvijalo VELENJE….

0

OBRAZ…lepo napisano,bravo….

0

Obraz-,
na zanimiv način si nastavil ogledalo lokalnim oblastnikom, pravzaprav, če bi tekst razširil, tudi državnim.

Takšnega tranzicijskega “razvoja” navadni in pošteni ljudje nismo želeli, niti si ga nismo zaslužili. Žalostna zgodba …

0

Obraz-, lepo napisano in in, na žalost, resnično.

0

Modri vlak , ladja Galeb , Kočevska reka , montirani procesi ,
povojni poboji , več tisoč odstotna inflacija……., to ste Titoisti .

0

Res je, kar je Obraz zapisal, razmišljanje. Pa če si belčki priznajo ali pa ne. Globoko v sebi vedo, da je res.

0

da da da teroristična sfrj je res bila dobra -tako dobra da je propadla ko je američan ni hotel več financirati Velenjkovac pa je le še ena laž komunizma ,tako kot dražgoše,pohorski bataljoni in razne divizije Samo še on pritlikavi palček iz murgl in par njegovih rdečeritih pavijanov skuša prodajat pravljice

0

Stari @zvonac, komunist od svojega 16 leta, je že nazaj…

0

Obraz, bravo. Takrat smo bili vsi ponosni Slovenci, danes smo Slovenci v tujih firmah. To je nacionalna sramota, ki jo moramo pripisati tistim, ki zdaj vse kritizirajo, prej so podpirali prodajo tujcem. Fuj.

0

Zvonc je bil edini posvečen v Jugi, ki so ga sprejeli v KPJ že s petnajstimi leti :-)))

0

Tito je pobijal Slovence v Medmurju. In kot tak ga ne bi smeli poveličevati. So bili drugi časi katerih ni več in tam naj tudi ostanejo.

Drgač se pa strinjam z Obrazom. Vse so zafurali sedaj se pa delajo, kot da niso nič krivi.

LinkedIn
Share