1.38K ogledovPripombe in pohvale
0
0 Comments

T-2 je shema balkanajzerskih programov ki se je pokakal ko je treba nekaj plačat za 4. najbolj gledano TV Planet.

Parkiramo in gremo h drugim opraterjemy, privatnik Krč pa naj si za klobuk vtakne svojeT2.

0

Zanimivo, tema diskusije je poslovna odločitev operaterja T-2, da trenutno, ne bo posredoval izdelkov PLANET TV.

Debata pa se izrodi, po zaslugi janežovih upognjencev v modrovanje o nacionalni RTV?

Prav pa izkoristimo trenutek, ko je debata šla v franže in je cvetober in elita janezovih zbrana pred tablo, za prvo lekcijo o avtoritarizmu, saj ne bo zamere, a nje:

Avtoritarna oblast je oblast, ki si pokori neodvisne državne institucije. Je oblast, ki se krepi s kopičenjem kapitalske moči. Je oblast, ki temelji na sistemu nadzora in represije, si poskuša podrediti sodstvo in po svoji meri spreminja tudi volilno zakonodajo. Je oblast, ki ji vezivo družbe predstavljata nasilje in diskreditacija vseh, ki ji nasprotujejo. Avtoritarna oblast žensko večinoma vidi kot posodo za rojevanje, njena primarna vloga v družbi pa je skrb za štedilnik in družino. Avtoritarni oblasti največjo težavo predstavljajo neodvisni javni mediji in kritični glasovi.

Družbe ne postanejo avtoritarne čez noč, take postajajo postopoma. Zadnja leta natančneje opazujem družbeno in politično dogajanje v svetu. Zdi se, da pri tem sledimo nekaterim podobnim praksam politikov z avtoritarnimi težnjami, ki se med seboj tudi povezujejo in sklepajo zavezništva. Nekako se ne morem znebiti občutka, da skozi njihove prakse, delovanje in povezovanje nastaja nekakšen priročnik avtoritarizma, v katerem so popisani koraki popolnega prevzemanja oblasti.

Leto 2024 je leto številnih volitev. O tem, kdo jim bo vladal, se bodo odločali v več kot 60 državah sveta. Med njimi ni malo takih, v katerih bodo lahko na volitvah zmagovalci avtokrati in avtoritarci.

Ogledujete si 1 od 15 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share