3.27K ogledovRačunalništvo in tehnika
0
0 Comments

Zadnji izpad storitev interneta, televizije, mobilne in stacionarne telefonije je pokazal vso bedo operaterjev. Razumem, da se zgodi tehnična napaka. Ne razumem pa popolnega razpada sistema.

Zaradi splošne varnosti bi morali biti ti štirje sistemi popolnoma neodvisni. Samo kasirajo za lastnikov žep. Za porabnike pa se jim sladko ebe.

0

T2 ima dost manj problemov,kot pa telekom ali telemach.Pride jebi ga.Lp

0

sklepam,da ima telemach isto omrežje,ker je bil izpad tudi pri telemach-u (3 ure),tako,da ne vem,kateri operater je bolj siguren

0

To je bilo prejsnji petek. Prvic kar jaz pomnem. Pa sem pri t2 preko 15 let. Verjemi da bi si zapomnil, saj je internetna povezava bistvena za moje delo. Se je pa uredilo v cca 1 uri. Res sem pa svical malo tisto cas, da ne bi kdo poklical s kaksnim nujnim primerom, ki bi zahteval, da se povezem.:)

Telekoma ne morem komentirat.

Telemach ima pa mnogo strank in so stalno problemi. Skoz neki prckajo, se spreminjajo nastavitve na routerjih ali pa menjajo kao fiksni wan ipji. Mam precej nepotrebnega dela zarad tega.

0

Neznan, kaj ti ni delal internet, ko si na polavtomatskem orodju slonel?
Ti sistemi so sodvisni. Verjamem, da ne veš.

0

Nekdo je tukaj BEEEE dak. Kako boš utemeljil odvisnost mobilnega omrežja od optičnega in žal še vedno žičnega omrežja? Pa ne mi več nakladat o fizikalcih, ki so kopali jarek za mobitel.

Zaradi enga UPSa je razpadel cel sistem. Takšnim operaterjem bi moral AKOS zaradi VARNOSTI vzet licenco po hitrem postopku.

0

CISD tebi bi bilo treba vzeti licenco za Velenje.com, ker govoriš bedarije. Defekt je bil s strani dobavitelja el. energije.

0

Arijec, najbrž si mislil distributerja električne emergije, čeprav močno dvomim, da je bila kriva tehnična napaka na njegovi strani električnega omrežja.

Če pa je napaka na strani distributerja električne energije skurla tudi UPS, pa je za to kriv izključno operater, ker ni v zadostni meri poskrbel za požarno varnost macionalno zelo pomembnega objekta.

0

CISD, ne, mislil sem na dobavitelja. Distributer je nekaj drugega.
Od kod info, da je skurlo UPS?

0

CISD, pravkar preveril: res je bil pri distributerju problem, ne dobavitelju elektrike. No na UPS-u ni bilo napake in ga ni skurilo, tako da imaš lažne inf.

0

Arijec, se opravičujem, T-2 sploh nima UPS-a (ali pa je deloval samo kratek čas). Ima pa rezervno napajanje, ki je izpadlo zaradi napake na osnovnem napajanju. Spominjam se, da sem pred zdaj že več kot štirimi desetletji imel priložnost videti več kot 5 telefonskih central. In prav vse so imele rezervno akumulatorsko napajanje.

Iz uradnega sporočila T-2 je razvidno: Danes malo pred 12. uro je zaradi večje napake na transformatorskem sistemu prišlo tudi do poškodbe rezervnega napajanja, ki bi sicer zagotavljal nemoteno delovanje našega omrežja.

Ko bo nastopil električni mrk bo delovala samo še kurirčkova pošta.

0

Imajo UPS-e. Izmikaš se sedaj z nekimi zgodbicami. Ni prišlo do napake na UPS in nikjer to ne piše, da bi skurilo UPS.

Jebiga, se zgodi. Telemach je imel lani tak izpad, pa nobeden ni krilil s kurjimi perutmi. Pa je imel Telekom tak izpad, pa to ne samo enkrat.
Backup si zrihtaj. Če si ga pa ne si si pa sam kriv. Jaz imam vse podvojeno ali potrojeno.

0

Arijec, ne zavajaj z Backupom, ker nima veze s problemom. Pomaga samo sim kartica drugega mobilnega operaterja, ki je neodvisen od T-2, pa še to le če živiš v okolju z dobrim mobilnim signalom.

0

Nič ne zavajam z backupom, to je dejstvo. Pa dejstvo, da si si namislil, da je UPS skurlo. Kdo zdaj zavaja z napačnimi inf.?

LinkedIn
Share