3.41K ogledovPripombe in pohvale
0

Na splošno, a se vam ne zdi, da v osnovni šoli ni več ljubezni, podpore, spodbude in timskega dela. Vsak otrok je čisto sam s svojimi problemi. Učitelji ne iščejo več talentov in sposobnosti v otroku ravno nasprotno. Osredotočajo se na slabše strani oz. kar jim ne gre in to izpostavljajo pred drugimi otroci. Včasih je učitelj zaprosil cel razred za pomoč enemu učencu in jih s tem povezoval v zdravo skupnost. Zdaj ne dovolijo medsebojne pomoči celo rečejo pusti ga naj naredi sam, da se vidi ali zna. Otrok to čuti in se znajde v dilemi ali mi sploh kdo želi dobro v šoli. Sledi stres, zapiranje vase in neželjene reakcije, ki jih otrok še ne zna kontrolirati. Seveda bodo rekli, kako pa vzgajete tega otroka, starši ste krivi za to. Mislim hvala za manipulativno dejanje in izživljanje nad mojim otrokom.

Zakaj se zgolj ne usede z njim in se individualno pogovori, ga objame in mu da malo upanja in pozornosti.?

Učitelji so postali kot roboti brez čustvene inteligence in se ne zavedajo, da bodo ti otroci enkrat odrasli ljudje s travmami iz otroštva, ki so jih dobili v šoli.

Se vam zdi, da bo šlo na boljše? Jaz dvomim v to.

majsterdoo odgovoril(a) na vprašanje 20. junija, 2024
0

Osnovna šola je vedno bila in vedno bo zelo zaznamovana in vsakega otroka etiketira sam sem zaradi ADHD ostal brez 8 razreda saj sem bil nevzdrzen, ko sem se vrtel na stolu ampak noben pa se ni vprašal zakaj in kje je vzrok. Mama je bila v šoli vsak drug dan pri psihologinji češ kakšen problematik sem. Ni pa prejela nobene pomoči kako mi pomagat oz. odkriti vzrok.
Tako sem ostal problematik v osnovni šoli, srednja se pa naredila z veliko spoštovanja učiteljev in veliko pomoči vseh pa sem postal iz problematika vzorni učenec. Kdo ve, če bi mi v OŠ že pomagali kje bi bil.
Tako, da osnovna šola eno veliko sran..je

majsterdoo odgovoril(a) na vprašanje 20. junija, 2024
Ogledujete si 1 od 6 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share