2.05K ogledovPripombe in pohvale
0

Na splošno, a se vam ne zdi, da v osnovni šoli ni več ljubezni, podpore, spodbude in timskega dela. Vsak otrok je čisto sam s svojimi problemi. Učitelji ne iščejo več talentov in sposobnosti v otroku ravno nasprotno. Osredotočajo se na slabše strani oz. kar jim ne gre in to izpostavljajo pred drugimi otroci. Včasih je učitelj zaprosil cel razred za pomoč enemu učencu in jih s tem povezoval v zdravo skupnost. Zdaj ne dovolijo medsebojne pomoči celo rečejo pusti ga naj naredi sam, da se vidi ali zna. Otrok to čuti in se znajde v dilemi ali mi sploh kdo želi dobro v šoli. Sledi stres, zapiranje vase in neželjene reakcije, ki jih otrok še ne zna kontrolirati. Seveda bodo rekli, kako pa vzgajete tega otroka, starši ste krivi za to. Mislim hvala za manipulativno dejanje in izživljanje nad mojim otrokom.

Zakaj se zgolj ne usede z njim in se individualno pogovori, ga objame in mu da malo upanja in pozornosti.?

Učitelji so postali kot roboti brez čustvene inteligence in se ne zavedajo, da bodo ti otroci enkrat odrasli ljudje s travmami iz otroštva, ki so jih dobili v šoli.

Se vam zdi, da bo šlo na boljše? Jaz dvomim v to.

muskito Odgovor na diskusijo 6 dni nazaj
0

Kdo bi si mislil, da minimalna plača, stresno delovno okolje in dejstvo da vsak starš misli, da lahko delo opravlja bolje od tebe, odvrnejo mnogo najprimernejših kandidatov od študijske smeri.

Včasih je bil učitelj cenjen in spoštovan poklic, ki je bil temu primerno nagrajen. Dandanes pa ob vsej papirologiji in necenjenosti učitelj ni nič drugega kot še en delavec javne uprave.

Ob povprečni starosti slovenskih šolskih kolektivov in dejstvu, da ustreznega kadra na trgu dela ni, bodo ti problemi v bližnji prihodnosti po vsej verjetnosti še veliko bolj izraziti.

Zhukov Odgovor na diskusijo 7 dni nazaj
Ogledujete si 1 od 5 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share