2.72K ogledovPripombe in pohvale
0

Na splošno, a se vam ne zdi, da v osnovni šoli ni več ljubezni, podpore, spodbude in timskega dela. Vsak otrok je čisto sam s svojimi problemi. Učitelji ne iščejo več talentov in sposobnosti v otroku ravno nasprotno. Osredotočajo se na slabše strani oz. kar jim ne gre in to izpostavljajo pred drugimi otroci. Včasih je učitelj zaprosil cel razred za pomoč enemu učencu in jih s tem povezoval v zdravo skupnost. Zdaj ne dovolijo medsebojne pomoči celo rečejo pusti ga naj naredi sam, da se vidi ali zna. Otrok to čuti in se znajde v dilemi ali mi sploh kdo želi dobro v šoli. Sledi stres, zapiranje vase in neželjene reakcije, ki jih otrok še ne zna kontrolirati. Seveda bodo rekli, kako pa vzgajete tega otroka, starši ste krivi za to. Mislim hvala za manipulativno dejanje in izživljanje nad mojim otrokom.

Zakaj se zgolj ne usede z njim in se individualno pogovori, ga objame in mu da malo upanja in pozornosti.?

Učitelji so postali kot roboti brez čustvene inteligence in se ne zavedajo, da bodo ti otroci enkrat odrasli ljudje s travmami iz otroštva, ki so jih dobili v šoli.

Se vam zdi, da bo šlo na boljše? Jaz dvomim v to.

majsterdoo Odgovor na diskusijo 4 dnevi nazaj
0

Vsi delajo po liniji najmanjšega odpora. Lastne izkušnje, če jih ne brcneš v rit se nobeden ne premakne. Vpišeš ime in priimek v iskalnik, pa dobiš fotke napol nage učiteljice matematike… Opažam da ni več nobenega spoštovanja do tega poklica s strani učiteljev. Na žalost se dogaja, da če ne greš v šolo in nekomu ne poveš za kaj je on tam in za kaj je odgovoren, se nič ne zgodi. Problem, ki ga zaznavam je tudi solidarnost med sošolci, meni ni bil nikoli problem se vsesti na kolo in se odpelati 10km v eno smer, da sem pomagal sošolcu iz 1 na 4-5 oceno, danes je že težko dobiti kopije zvezka, takrat ko je bil tvoj otrok bolan.

lumpi00 Odgovor na diskusijo 11. junija, 2024
0

Vse gre v p.m. Ni čudno, da otroci delajo samomore, napade na šole, sošolce in učitelje. Sej imajo pravico, če ne pa pokliče socialno in je starš na policiji.

laser Odgovor na diskusijo 11. junija, 2024
0

Kdo bi si mislil, da minimalna plača, stresno delovno okolje in dejstvo da vsak starš misli, da lahko delo opravlja bolje od tebe, odvrnejo mnogo najprimernejših kandidatov od študijske smeri.

Včasih je bil učitelj cenjen in spoštovan poklic, ki je bil temu primerno nagrajen. Dandanes pa ob vsej papirologiji in necenjenosti učitelj ni nič drugega kot še en delavec javne uprave.

Ob povprečni starosti slovenskih šolskih kolektivov in dejstvu, da ustreznega kadra na trgu dela ni, bodo ti problemi v bližnji prihodnosti po vsej verjetnosti še veliko bolj izraziti.

Zhukov Odgovor na diskusijo 11. junija, 2024
0

Bolano frustrirani starši vprašajte se zakaj je tako. Vse to je posledica in plod vaših neizživetih sanj in nedoseženih mladostnih ciljev, ki jih sedaj hočete na tak ali drugačen način izsilit v šoli in sistemu v dobro vaših butastih otrok, ki prav zaradi vas samih obvladajo le pametne telefone. Ne kažite s prstom na druge temveč se v kopalnici pred ogledalom vprašajte sami sebe kaj delate narobe za svojo nesposobnost pa išćete krivce povsod drugod le pri sebi ne. Naše šolstvo je zelo dobro zastavljeno in tako tudi deluje seveda pa so tudi pomanjklivosti in napake, ki pa ne vplivajo na celoten šolski sistem in zavedati se morate, da so v šoli učitelji zgolj zaradi tega da učijo in podajajo znanje otrokom vzgoja pa je absolutno delo staršev od prve ure naprej v njihovem življenju no prav tu pa ste starši v večini totalno zatajili in sedaj so krivi vsi drugi le vi ne.

muskito Odgovor na diskusijo 12. junija, 2024
0

Osnovna šola je vedno bila in vedno bo zelo zaznamovana in vsakega otroka etiketira sam sem zaradi ADHD ostal brez 8 razreda saj sem bil nevzdrzen, ko sem se vrtel na stolu ampak noben pa se ni vprašal zakaj in kje je vzrok. Mama je bila v šoli vsak drug dan pri psihologinji češ kakšen problematik sem. Ni pa prejela nobene pomoči kako mi pomagat oz. odkriti vzrok.
Tako sem ostal problematik v osnovni šoli, srednja se pa naredila z veliko spoštovanja učiteljev in veliko pomoči vseh pa sem postal iz problematika vzorni učenec. Kdo ve, če bi mi v OŠ že pomagali kje bi bil.
Tako, da osnovna šola eno veliko sran..je

majsterdoo Odgovor na diskusijo 4 dnevi nazaj
LinkedIn
Share