3.03K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

Danes na VTV v soočenju, mislim, da sta župan in direktor KP Velenje mičken prizemljila LIV.

0

Izjava ministra

Bojan Kumer, minister za okolje, podnebje in energijo: »Nesprejemljivo je, da v nekaterih primerih prebivalci občin nosijo breme neskrbnega gospodarjenja gospodarskih javnih služb. Država z vso skrbnostjo in natančnostjo spremlja vsa dogajanja, prva skrb so in vedno bodo ljudje, ampak država ne more vedno nositi bremena neodgovornega ravnanja gospodarskih javnih služb. Bili smo tudi proaktivno v kontaktu z nekaterimi župani in jih opozarjali na tveganja.«

Predvsem pa na ministrstvu apelirajo na dobavitelje toplote sistemov daljinskega ogrevanja, kot na primer TEš  v š aleški dolini, Petrol v Ravnah in podobno, naj nemudoma pristopijo in vložijo maksimalne napore, da bodo ljudje imeli še znosne cene toplote za ogrevanje.

Župane in vse neposredne udeležence oskrbe s toploto na občinski ravni so pozvali, da izkoristijo mnogotera finančna sredstva iz ugodnih javnih razpisov za sofinanciranje, ki so že na voljo iz Načrta za okrevanje in odpornost v višini 11 milijonov evrov, s 45-odstotnim sofinanciranjem.

Ogledujete si 1 od 22 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share