2.74K ogledovPolitika
0
0 Comments

Vlada predlaga, da bi Albancem, Bošnjakom, Črnogorcem, Hrvatom, Makedoncem in Srbom, ki živijo v Sloveniji, pripadale še posebne kulturne pravice. Med drugim “pravica do uporabe maternega jezika” in obveznost, da jim država v šolah zagotavlja možnost učenja materinščine.

Neznanje jezika v osnovnih in srednjih šolah je že danes resen problem. Namesto da bi vlada storila vse, da bi se tuji učenci naučili slovenščine … bomo sedaj organizirali tečaje in albanske, bosanske, srbske in druge otroke spodbujali, da utrdijo znanje svojega jezika. Narobe svet!

Vsi, ki želijo živeti in delati v naši državi ter prispevati k naši skupni blaginji so DOBRODOš LI, a pričakujemo, da se bodo naučili slovenskega jezika, sprejeli našo kulturo in običaje.

0

Nima ti froc priti v osnovno šolo brez osnovnega predznanja slovenskega jezika. Če ne zna, je to odgovornost staršev. Stvar za socialne službe in uradne organe. Sem že 1991 to zapisal, ko so državljansta delili ‘za pet kil krompirja’….da bi morali po švicarskem sistemu. Tujec vloži prošnjo za pridobitev državljanstva. Po šestih mesecih (vmes se ga kontrolira, njegove življenjske navade) sledi preizkus znanja slovenskega jezika in osnove zgodovine. Če to opravi, se mu dodeli status preizkusnega državljana, za dobo šestih mesecev. Če se v tem času izkaže za asimiliranega in normalnega, dobi državljanstvo za čas treh let, ki pa se mu lahko vsak trenutek odvzame. Volilne pravice pa še nima. Po tem času pa državljanstvo s pravico udeležbe na referendumih in volitvah. Rigorozno? -mogoče, vsekakor pa edino sprejemljivo. Normalnemu z namenom asimilacije se itak ne bi bilo bati.

Ogledujete si 1 od 21 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share