2.00K ogledovPolitika
0
0 Comments

Vlada predlaga, da bi Albancem, Bošnjakom, Črnogorcem, Hrvatom, Makedoncem in Srbom, ki živijo v Sloveniji, pripadale še posebne kulturne pravice. Med drugim “pravica do uporabe maternega jezika” in obveznost, da jim država v šolah zagotavlja možnost učenja materinščine.

Neznanje jezika v osnovnih in srednjih šolah je že danes resen problem. Namesto da bi vlada storila vse, da bi se tuji učenci naučili slovenščine … bomo sedaj organizirali tečaje in albanske, bosanske, srbske in druge otroke spodbujali, da utrdijo znanje svojega jezika. Narobe svet!

Vsi, ki želijo živeti in delati v naši državi ter prispevati k naši skupni blaginji so DOBRODOš LI, a pričakujemo, da se bodo naučili slovenskega jezika, sprejeli našo kulturo in običaje.

0

Torej? Organizirat zbiranje podpisov za zakonodajni referendum, obvezno znanje slovenskega jezika pri komunikaciji v javnih ustanovah, šoli, zunaj doma, z kulturno asimilacijo v družbo. Ukinitev možnosti združitve družine, dokler tudi vsi ( od 7 + let naprej) člani družine ne zmorejo pogovora, ki priteiče normalnemu človeškemu bitju, v slovenskem jeziku.
Doma, za štirimi stenami pa govori kot te je volja…?

Ogledujete si 1 od 21 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share