821 ogledovPolitika
0
0 Comments

“Stranka SD zagotovo pade, če se razkrije seznam donatorjev, ki letno zberejo, kot piše Bojan Požar zavidljivih skoraj 400 tisoč evrov.
Pa s te seveda ni nič narobe, a naj bi šlo za podjetja, ki prejemajo državni denar iz javnih razpisov na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport ter ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, ki ju vodita politika ter ministra SD, Matjaž Han in Aleksander Jevšek.
Piše portal Požareport.”

Vir:
https://e-maribor.si/na-plano-prihaja-nov-skandal-v-stranki-sd-ki-bi-lahko-podrl-stranko-do-temeljev/

“Kaj se dogaja z inštitutom 1. maj, katerega sta ustanovila Tanja Fajon in sedaj že odstopljeni generalni sekretar SD Klemen Žibert?
Že ob ustanovitvi se je na veliko govorilo, da naj bi pri tem šlo za obvodno financiranje stranke SD, kar je seveda nezakonito.
Vsi pa se sprašujejo od kod inštitutu denar, za tako visoke najemnine, katere se plačuje stranki SD?

Na Katerih plečih se recimo mastita bivša ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak, in Jan š koberne, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za kulturo, zdaj direktor tega inštituta, ki sta na inštitutu 1. maj tudi zaposlena.
Naj bi pa ta inštitut imel tudi zavidljivo število donatorjev, ki naj bi na ta način vzdrževali visoko najemnino, ki jo mora inštitut nakazovati stranki, pa še za plače treh zaposlenih mora biti. Vsaj Kopač Mrak in š koberne baje nista prav poceni.”

Tako mediji.

Skratka, problematično naj bi bilo to da

“bi šlo za podjetja, ki prejemajo državni denar iz javnih razpisov na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport ter ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, ki ju vodita politika ter ministra SD, Matjaž Han in Aleksander Jevšek. “

0

Baje v Nemčiji lahko podjetja podpirajo določeno stranko. Slovenija bo morala spremeniti tozadevno zakonodajo.

0

verjetno tudi v Sloveniji lahko, po moje pa je sporno, če hkrati prejema denar s strani ministrstva, kjer je minister član taiste stranke….

0

vmr

Po tvojem lahko:

– GEN-I financira stranko Svoboda
– Gazprom financira stranko SD. Gazprom je pa odvisen od Putina.
– Hesiense financira SD. Hisense pa obvladuje KP Kitajske.

A si tako mislil?

0

Res pa je potrebno nekaj narediti na področju zakonodaje ali nadzora…ne vem sicer kako točno je sedaj napisano v zakonodaji, ampak poleg omenjene zadeve je še bolj pomembno kako nadzorovati in kaznovati zadeve, ko postanejo državne firme bankomati vladajočih…v mislih imam Slo železnice, Telekom, pošta…

LinkedIn
Share