2.54K ogledovPripombe in pohvale
0
0 Comments

Danes sem s prijatelji na zgornjem nadstropju v š paru na Kidričevi sedel v bife in popili smo rundo…želim plačati,- ni možno s kartico, kako to, vprašam; šef (starejši osiveli gospod) pravi, nimam naprave….Halo a je to možno? komaj skup spravimo drobiža po žepih. Od kovida naprej sem se navadil plačevati s kartico, za denar ne veš, kdo ga je imel v roki in okužil…

0

O joj, kakšen problem. Par korakov od lokala imate bankomat.

0

Vedno plačujem s kartico, tk imam vsaj upanje da se bo una lukna na cesti poflikala, ker če bi plačeval z gotovino, 100% vem da bo še lukna vedno tam. DDV pa take fore…

0

Takšni gostinci so najboljši. Nimajo kartice, potem se ti pa buni zakaj plačuješ kavo s 50imi evri.

0

Drugič pa naroči ogromno rundo in želiš plačati s kartico, ker z gotovino ne posluješ, greš na bankomat in se več ne vrneš…to sem storil leto nazaj v Radencih in nikome ništa…baje mora imeti napravo…verjetno je frend s finančno inšpekcijo.

0

Noben lokal, trgovski ali gostinski, ni dolzan imeti karticnega nacina placila. Je pa dandanes tovrstno placilno sredstvo zelo razsirjeno, zato vecinoma imajo. Sicer pa placajo ponudniku provizijo, ki je obicajno nekje med 1,5 in 3% zneska placila. Kar je razlog, da se nekateri ne odlocajo za to. V kaficu je to lazje, ker za kavico drobiz ima vsak. Poleg tega je bolj obicajno, da se kaksno napit ino pustis. V trgovini je tezje, ker so zneski vecji, napitnine pa tudi niso obicaj.

0

Pojdi v Smradost pa plačaj z kartico, boš videl kako bo čifšanonej takoj postal slabe volje. V življenju še nisem dobil pri kakšnem Čivšeku računa. Plačujemo pa mi socialo nezaposljivi ženi in 6im otrokom.

0

Problem kartice je, da država od vsakega plačila pobere 3% prodajalcu, Tako tvojih 50€ s časom postane “državinih” 50€.
+ mesečni strošek elektronskega plačevanja, pos terminala..
Pred časom smo podpisovali celo peticijo, da se gotovina vpiše v ustavo, zdaj je pa vse potihnilo.
Pri šipekih pač VEDNO vzameš račun, ki ti ga mora izdati!!

0

Edino pravilno ravnanje, kot je napisal @janes. Vedno zahtevaj ( vzami) račun, če ti ga ne izda, ga glasno opomni! Račun! Vedno! Tudi če gre samo za “kepico ” sladoleda ali eno žemljo!

Ko bi le vsi kupci pri kosovarjih bili tako dosledni, bi se hitro prilagodili in precej spremenili.

Pri manjši adaptaciji v hiši, sem iskal zidarje, za izvedbo na ključ. Slovenskega ponudnika ni bilo. Od vseh, ki so ponudili, da opravijo storitev, sem po zahtevi, da izstavijo predračun in bo plačilo izključno samo po uradnem računu, dobil odgovor: “.. ??? gospod potem bo dražje!”

Kje, v kakšni državi, to jaz živim?

0

Če ne bomo mi Slovenci skrbeli da bo proračun
naše države dobil kaj mu pripada, pol ne hodit na cesto za višje penzije.

Brez dodatnih nadomestil ali minimalnih mesečnih zneskov, plačate samo nizko transakcijsko provizijo v višini 1,95 %, vsakič, ko uporabite napravo.

Halo manj kot 2 %, kdo je tukaj nor (se opravičujem , lastniku oz. najemniku da si glih ti na tapeti,samo to je Slovenski globalni problem), pridem danes na kavico (gotovina), pa dej dvigni ceno za 2% da bom imel vsaj občutek da sem v 21 stoletju.

0

@janes:
Ne pobere država provizije, ampak ponudnik storitve (NLB recimo).

0

@lumpi00:
Če imaš nek bife in 15.000 mesečnega prometa, bi v primeru, da imaš 50% plačil s kartico, mesečno dal ob tvojih 1,95% dal 146€, na leto pa 1755€. Kar je bruto plača enega zaposlenega. Če komaj držiš glavo nad gladino, pač ne želiš takšnih stroškov.

0

BuddhaMonk – ne seri, šef si ta denar obračuna v v končni ceni in to je denar potrošnika, ampak lakomnost- pohlep delata pa svoje, zakaj bi če ni treba, javno šolstva, zdravstvo itd bo pa Merklova plačala…bumbari,…v ameriki je večja sramota, če te dobijo pri utaji davka kot pri navadni kraji…

0

@calis:
Ne seri (a je res treba tako komunicirat?). Delam z gostinci 20 let.

0

BuddhaMonk , vsi vemo da ni problem 1,95%, problem je DDV. Pol se pa čudim kako jaz vozim fiata en janšačišpriš pa BMV, pa še dela pizdarije na cesti brz sankcij.

0

Kar lepo se navadite nositi vsaj nekaj gotovine s sabo. Par dni nazaj je FB mrknil za par ur in cela panika… Zdaj si pa zamislite, vse brezstično poslovanje, internet crkne… z milijoni na računu siromaki… Pa nikogar ne mislim strašiti, če se pa kdo zamisli, pa v redu.

0

lumpi00… podpis za tvoje razmišljanje. Ja, od kod bo pa potem denar za penzije, če bomo vsi delali ‘naj bo brez računa, da bo le ceneje’… Pa pri pogodbah za zaposlitev… ko je višina plačila na pogodbi 700 evrov, ven boš sicer dobil 1100 (ali koliko že je minimalna plača), ampak v sklad za pokojnino ti gredo le procenti od 700…. potem pa jokanje, ker so takšne pokojnine… Na kratki rok si prihranil, na dolgi pa… ni najbolje.

0

motofrik hvala zgleda nisem sam… še je upanje.

0

Bodimo srečni, da še imamo gotovino. Ko bodo ukinili gotovino in prešli na digitalno bo šla vsa svoboda. Celo š vedska, ki je k temu dosti bolj naklonjena se zdaj otresa brezgotovinskega plačevanja in želi imeti tudi gotovinsko še naprej.
Verjemite, ko bo enkrat vzpostavljena CBDC bo naša svoboda za vedno izbrisana.
Če ne boš cepljen žal ne boš mogel v trgovino, omejeno kupovanje, vsake tri leta na dopust…
Ni strašenje, to mislijo do leta 2026 sprevesti in urediti.
Račun pa vedno povsod zahtevam. Na meni pa ne bodo služili. In najraje poslujem z gotovino. Imam večji nadzor nad svojo potrošnjo. Ja saj so za vsako transakcijo izpiski, smsi… ampak vseeno ni isto. Gotovino imam v roki in vem.
Se je pa večkrat že zgodilo, da se ni moglo plačati z kartico in se je moralo poslužiti z gotovino.

0

Odpri si lokal in imej samo kartično plačilo. Od kave ki stane 3 eur bos poleg ostalih stroškov plačal še 3% banki za transakcijo.
Prav je, da vzame samo gotovino.

0

Razumem lastnike lokalov, da tako ravnajo. Saj sladoledarji tudi. Jaz imam v denarnici vedno nekaj malega gotovine ravno za kavo, sladoled ipd., sicer pa kupujem s kartico.

0

beneskamaska -pa kaj beuskaš, kaj on plača, plača potrošnik…lastnik samo oceni koliko bo njegovega…če plača z gotovino je ves denar njegov, če plača s kartico….lastnik si lahko računa stroške, banka pa ne…ali kaj

0

Calis očitno še nikoli nisi imel podjetja ali se poslovno ukvarjal s financami. Lokali in mala podjetja v Velenju in tudi na sploh izumirajo.
In potem kričimo parole – kupujmo lokalno. Tudi lokal je del lokalne ponudbe, ki nekomu daje službo.
In ne, ne bevskam, saj sem človek. Vredu?

0

Niet…priklon za takšno razmišljanje…to s karticam je sam ugodje,ki vodi v pogubo..

LinkedIn
Share