1.35K ogledovPolitika
0
0 Comments

Čedalje več zanimivih podatkov prihaja v javnost, čedalje bolj tudi dejstva, da z obračunom nekaj ni ok. Ne bi se spuščal v druge stvari, ki jih obe strani prikazujeta, pišeta o njih, tu bi se predvsem orientiral na dejstva, ki bodejo v oči in kažejo na slab sistem obračuna.
Večja družba nas je bilo in predstavil bi tri primere, podkrepljene s položnicami.
1. isto naselje blokov, isti upravnik, ista izolacija, približno ista kvadratura, isto število ljudi,…..prvi mesec oboji približno enaka zneska, drugi mesec eni “isto odprti radiatorji”, drugi zaradi odsotnosti bolj kot ne večina meseca ugasnjene…tisti s prižganimi isti znesek, drugi, ki so zelo zmanjšali porabo, se jim je za 25 % povečala položnica…
2. zopet ista vrsta bloka, ista kvadratura, 4 člani, ista izolacija, upravnik….kopija..približno isto kurijo, isto prisotni doma ta dva meseca….prvi mesec eno stanovanje 240, drugo 160…..v vmesnem času nobene resne spremembe, nobenega klica na KPV, nobene spremembe….nov mesec, prvi isto 240, drugi tudi :)….se pravi, se poviša za 50 % :)…zakaj, nihče ne ve..
3. Hiša…..brez klica na KPV o kakšni spremembi, v hiši ni bila narejena nobena sprememba….v dobrem pol leta položnica enkrat 240, drugič, 550 EUR, spet trejitč 0 EUR…potem zopet enrkat 0 EUR, potem 600 EUR…nihče ne ve kako izračunavajo, kaok delajo poračune, samo tako narod niti ne more načrtovati stroškov, če skačejo gor dol za 500 EUR, kar ni malo….

in nenazadnje….pri dveh primerih se je ugotovilo, da je bila narejena napaka s strani KPV…zato opozarjam vse, ki sumijo, naj se oglasijo na KVP, saj prihaja do napak…bog ve koliko se vas tega ni lotilo, a dejstvo je, da ni vse ok…v enem od teh objektov ni nihče nič klical na KPV, nič se ni spremenilo zaradi lastnikov, temveč se je delala nekakšna napačna sprememba v sistemu na KPV….

g. župan ja napisal sledeče, KPV seveda ni nič kriva, a v nekaterih primerih je tudi KPV kriva, dejstvo, dokazano…
“Zato popolnoma razumem slabo voljo in stiske ljudi, ki so dobili zelo visoke položnice. To so državna pravila, ki veljajo za vso Slovenijo in s katerimi nimamo ne občine ne KPV nič. Ta pravila so zapisana v državnem pravilniku, na osnovi katerega izvajalci delitve stroškov (in ne KPV) izračunajo porabo”

Ne odlašajte, bodite v prihodnje bolj pozorni na vse postavke

0

Hja -županj je izjavil da se protest ne misli udeležit ker da je vse ok !? (malo čudno bi res bilo če bi lastnik komunale -občina ,štrajkal sam proti sebi ) župan nadalje pohvali partijski sindikat SPESS na šahtu -onega debelega lamota ki je dopoldan poslovodja v službi in zajebava delavce -popoldan pa kot predsednik sindikata zastopa interese delavcevb -tistih ki jih dopoldne zajebava !? To je neodvisnost sindikata po velenjsko ! in ta sindikat da se je boril za interese naroda -kar se tiče ogrevanja a jim grda eu in slo zakoni niso omogočili rezultatov !?( ha ha ha ) Nadalje župan okraca ljudsko inciativo -asmirja češ da tip dela le zgago in da takrat ko se je župan z Spess boril za interese naroda -asmirjevega sindikata ni bilo zraven !? pa normalno -saj ni bil stranka v postopku oz so poslušni sindikati vsepovsod izrinjali SDRES javi se tud en poslušni aparatČik -nek kolar ,ki predlaga da se inciativa prežene in se ji zapre usta (pač velenjski kreten ) Itd itd Manjka le še tista velenjska podružnica opankarjeva ( jankovičevih) kolesarjev in pleničarjev (jenula ,nike kovač ) in zanimivo fajonka ki je v ljubljani kolesarila -sedaj pa je ni videt !Torej eno so napake ki se dogajajo na poti pare iz TEš  do števca bloka -tu ima KPV in lastniki (občina ) dela za desetletje Drugo pa delitev porabe v bloku -torej izza števca (to izvaja upravnik in pooblaščeni skrbnik merilcev na radiatorju Tu se dogaja kriminal z tistimi faktorji ogrevanja ki jih določa upravnik in pooblaščeni z privilegiji za priden in ostale nadalje ironija je da ima KPV v bloku razdelilno toplotno postajo v skupnih prostorih v lasti etanih lastnikov (40m2 ) in ne plačuje ničesar za rezervni sklad (vzdrževanje bloka ) Torej KPV te prvo oguli (okrade) v zahvalo pa stranke potem temu krvosesu plačajo še streho nad glavo !? Ali priključna moč bloka -župan spet laže -veliko blokov je zmanjšalo število radiatorjev (kleti,stopnišče itd ) in želelo zmanjšat priključno moč a jim kreteni KPV v sodelovanju z upravnikom niso dovolili !? kaj naj torej etažni lastnik toži te debile na slovenskem krivosodju ? itd
V glavnem župan sporoča da on ne bo protestiral ker ni razloga !?? Hoče rečt -raja bodite tiho -partija misli namesto vas ! Vreme se je malo otoplilo-mogoče pridejo ven tudi kolesarske divizije partije

0

dobro, ti imaš sedaj izpad, tematika pa je revizija obračuna….težko bo tudi folk prihajal na proteste, če boste imeli take izpade, kjer se ne da nič prediskutirati…

0

Župan in še kdo ne razumejo da ljudje vse težje ali sploh ne zmorejo plačevati položnic. Vsi politiki bi se morali krepko zavzeti za zniževanje življenjskih stroškov in bi šlo njim še bolje, a ostali bi lahko lažje preživeli skozi mesec. Saj veste: sit lačnemu ne verjame.

0

Pa dober, bolj ko berem, bolj se mi zdi vse skupaj organiziran napad in načrtno spodkopavanje kredibilnosti točno določenim osebam- kaj vam ni jasno? Če se ne strinjate z zneski (tistimi pravimi-ne tistimi zrežiranimi) na položnici, se osebno oglasite na KP in boste skupaj pogledali v čem je težava. Tudi napake so mogoče ljudje božji!!! Tako pa sedite doma na toplem in userjate iz naslonjača po forumih in podpihujete sovražni govor! Ja, dejstvo je da se življenje draži- vsi to občutimo. Če pa menite da je za vaš znesek na položnici kriva komunala-ja potem pa kar pot pod noge in namesto na trg, na KP reševat oziroma pogledat kaj in kako. Ampak ja, je pa to tudi voda na mlin vsem hujskačem in nasprotnikom župana in vodstva. Ah ja. Dejmo se že enkrat zresnit no! Ok zdj pa hiter besedni napad še na mene- sej vemo kako to gre. 🙂 pa lep sončen dan vsem skupaj!

0

@zvonac še enkrat si potrdil, da so ti komunisti šenkali šolsko izobrazbo, ki ti je omogočila šiht na šahtu. Tako je bilo v Oš  po dedkovi zaslugi v srednji si, mladoleten, vstopil v ZKS. Toliko pravopisnih napak še zadnji kosovar, ki se ùči slovensko, ne naredi.

0

@anicaT, ne bo osebni napad, saj se ved, da greš all in v smeri oblasti, gre se pa za to, da tako kot zvonc nisi dojela bistva….

kot sem jaz razumel, ne gre za nikakršno hujskaštvo, zgolj za opozorilo občanom, da dobro preverijo svoje položnice, seveda skupaj s KPV, kjer pa ja…se očitno dogaja več napak….

opozorilo za pregled položnic je za tebe sovražni govor, nekaj podobnega si kot falanga JJ-a, če ne govoriš v prid nam, je to sovražni govor

0

AnicaT ne preusmerjaj bistva. Položnice za ogrevanje -toploto so se podražile prekomerno brez vsakega vzroka. Naj pristojni razgrnejo stroškovnik ki je upravičil podražitev. Tega seveda niso storili pa bi bilo najbolj lredibilno. Vsekakor je daljinsko ogrevanje za uporabnika najbolj čisto in komot ampak že najmaj 3 leta zelo drago. Enostanovanjska hiša v Velenju z regulacijo in na vseh radiatorjih termostatskimi ventili in polovico radiatorji ki so popolnoma zaprti položnica pa 640 € se ti zdi to normalno?

LinkedIn
Share