3.35K ogledovZa dobro jutro
0
0 Comments

Spoštovani,

Komunalno podjetje Velenje v letošnji kurilni sezoni ni izvedlo povišanja cen ogrevanja. Na položnicah za mesec januar (poraba v decembru) so zneski za ogrevanje višji zaradi VEČJE PORABE TOPLOTE v primerjavi s toplejšimi jesenskimi meseci.

Variabilni del cene toplote ostaja nespremenjen in znaša 73,05421 €/MWh (brez DDV). V letošnji kurilni sezoni je potrebno upoštevati tudi 22-% davek na dodano vrednost na energent, ki ga je vlada v prejšnji kurilni sezoni znižala na 9,5 %.

Žal je vedno višja cena toplotne energije delno posledica rasti cen emisijskih kuponov, ki jih moramo plačevati za ogrevanje kljub našim prizadevanjem, da bi bili plačila kuponov za ogrevanje opravičeni, saj je daljinski sistem ekološki. Na ceno emisijskih kuponov Komunalno podjetje Velenje nima vpliva.

Zaradi rekordno visokih temperatur v preteklem letu, ki so se zavlekle v pozno jesen in začetek zime, in ukrepov, ki so jih začeli upoštevati odjemalci (znižanje priključnih moči, energetske sanacije stavb, varčevanje pri ogrevanju), je bila poraba toplote v lanskem letu najnižja do sedaj, kar je doslej ugodno vplivalo na stroške pri uporabnikih.

Nazadnje smo ceno dvignili s 1. februarjem 2023 za industrijski in poslovni odjem, za gospodinjski odjem pa s 1. majem 2023, in sicer zaradi povišanja povprečne nakupne cene toplote iz Termoelektrarne š oštanj, ki jo potrjuje Agencija za energijo.

Za vsa morebitna vprašanja glede vaše porabe smo vam na voljo na telefonski številki 03 89 61 100 ali preko elektronske pošte na naslovu kpv@kp-velenje.si. Z veseljem vam bomo pomagali in zagotovili potrebna pojasnila.

Hvala za razumevanje.

Služba za odnose z javnostmi KPV

LinkedIn
Share