1.40K ogledovPolitika
0

Med petdeseterico najbolje plačanih skoraj sami zdravniki.

Na javnem spletnem portalu plač so objavljeni podatki o najvišjih izplačilih oktobrskih plač zaposlenim v javnem sektorju. Že tradicionalno na lestvici močno prevladujejo zdravniki, a oktobra je bila njihova prevlada še posebej izrazita, saj so z izjemo dveh primerov na njej sami zdravniki. Rekorder med njimi je prejel 16.619 evrov bruto plače, pri čemer ni izključeno, da ni še česa zaslužil zunaj javnega sektorja.
Drugi na lestvici je zdravnik, ki je zaposlen v ptujski bolnišnici in dela tudi v mariborskem zdravstvenem domu. V bolnišnici je prejel 11.495 evrov bruto plače, v zdravstvenem domu pa še 5.124 evrov bruto. Skupaj torej 16.619 evrov bruto, kar v neto znesku pomeni okoli osem tisoč evrov (je pa to precej odvisno od olajšav in dodatkov).

0

Če je delal cele dneve, ok. Kako dolgo bo zdržal in kakšna bo kvaliteta dela pa je že naslednje vprašanje?

0

SDStavka zdravnikov… Ja, koronarji, dodatki so bili veliki, tako vas je šef za en čas pomiril.

0

Tudi v vsaki firmi imaš par procentov ljudi z ogromno plačo, pa to ne pomeni da živijo vsi delavci v luksuzu.

Pa vprašaj kakšnega specializanta na kakšni plači je, koliko ur oddela mesečno in kakšni pogoji dela so. Verjemi, da jim ni nič kaj za zavidati. Sam jih poznam ene par in verjami da lahko tudi oni samo sanjajo o teh 16ih tisočakih, ki jih ti omenjaš.

Tako da če nimaš pojma ne rabiš imeti mnenja o tej zadevi in tukaj pisati gluposti.

Ampak ne, lažje je tu nekaj posploševati in se delati pametnega primarno zaradi tega ker si ljudem fauš lepih plač.

0

Dokler bodo zdravniki imeli takšne poslušne podpornike, se jim za izid stavke v njihovo korist ni treba bati.

0

Tako je ko nimaš argumentov in se je potrebno zateči k žalitvam in na osebno raven. Si pokazal koliko veš o situaciji. Lp

0

Loredan je lani v imenu vlade z zdravniki sklenil sporazum. Golob ga je hvalil, potem pa, očitno na pobudo Jankoviča nagnal. Zdaj pa vladajoči nebi več izvajali tistega sporazuma. Jankovič je očitno big boss, Golob pa bos.

0

ja kaj pa pričakujete -dokler bodo o zdravstvu odločale take kučanove marionete kot je pleničar jenul ,nika kovač in levičarski psihopati z mtrioneto golobom bo le še slabše njihov interes je le en -mastno služit na provizijah nabave zdravil -primer žilnih opornic kjer so kupovali po 4x ceni trga -z razliko pa financirali komunistične medije kot je dnevnik,mladina itd Ko pa zbolijo -pa nti itak gredo na zdravljenje v š vico -v privat bolnice -kot npr kuČan -kreten ki zagovarja socialno državno zdravstvo -sam pa hodi v privat klinike Sicer pa kdo lahko dela še privat ? samo sposoben -nesposobnih komunističnih kadrov trg ne bo sprejel In če bi sposobne plačali pošteno -potem le ti ne bi odhajali privat ampak ne psihopati trdijo da imajo vsi enake riti in nesposobni v zdravstvu pač preživijo na račun sposobnih Sm poglejte klk pomožnega kadra ima privatnik in kolk tega je po zdravstvenih domovih (telefonist,čistilke ,kopirnica ,sekretar itd )

0

@zvonac, daj mi povej vsaj za eno odločitev, ki jo je sprejel pleničar jenul in nika kovačeva, ter se izvaja v zdravstvu?

Mar samo otresaš z lapami, da ustrežeš gospodarju psihopatu, mona.

0

našpukajo medicinske in patronažne sestre, zdravnikom pa je še prehudo lepo

0

Kaj ti sulčevina otresaš lape nad gospodom zvoncem,

na Jenullovo komando zdaj plačujemo tistih 35 EUR ko jih prej ni bilo treba.

Sulček ti si “ozdravljeni” psihič z neozdravljivo motnjo.

0

Kdo bo pa imel največjo plačo, če ne zdravnik? Menda ja ne tile na komunali. Čeprav se ne bi čudil, če kdo nese kakega dohterja.

Imajo pa res zaničevalni odnos so sester. In glede na izobrazbo jih malo premalo briga za zdravstveni sistem.

LinkedIn
Share