2.30K ogledovNaredi sam
0
0 Comments

Mogoče kdo ve, tlorisne dimenzije in debelino brtonske pološče-podloga za toplotno črpalko. Mojster mi je naročil, da zadevo pripravim, da pride montirati

0

odvisno od toplotne črpalke, dimenzije. Greš v Lokovici, tam kjer izdeluje betonske uzdelke in kupiš. cca 70€.

0

anica, če ste vi tako naredili priporočam takojšen odklop ter odstranitev enote, da ne pride do nepopravljive škode.
neznan, dimenzije so pa 107x47x24 CM

0

Lahko pa v Merkurju kupiš 4x mali cestni robnik 25x15x25 cm za 20 eur in je to to 🙂

0

Ja, pokliči onega mojstra, ki ti pride montirati… on bo najbolj vedel, kakšne dimenzije je zunanja enota. Potem pač pol metra tampona (pesek) in betonsko ploščo uliješ. Kako ti bo zdaj sušilo, pa ne vem.

0

1000x1000x800 zabetoniraj bo ziher zadost velika

0

Gospodje in gospa, ne se zajebavat. Katero TČ si kupil? Verjetno imaš prospekte in tehnične podatke TČ?
Prav je, da narediš tampon iz gramoza ( kot svetuje motofrik ) nato pa narediš šablono, fršalongo, okvir, ki ima v sredini odprtino, prosto do tampona, po specifikaciji proizvajalca TČ. V šablono uliješ beton.

Odprtina v okvirju, temelju za zunanjo enoto, omogoča pronicanje kondenza skozi tampon v zemljo, ki nastaja pri delovanju zunanje enote, pozimi ne zmrzne in ti ne nastaja ledeni pas zaradi iztekajočega kondenza.

0

š e to, nikakor ne fiksiraj nosilcev za zunanjo enoto na zid hiše! Vibracije pri delovanju zunanje enote boš ponoči slišal po celi hiši in ne boš spal!
Postavi jo vsaj 1,5 m stran od zunanjega zidu hiše, tampon tudi blaži vibracije, delovanje zunanje enote bo tako manj moteče zaradi vibracij oz. v hiši jih ne bo. Prav je še, če ni zunanja enota na lokaciji, ki nudi zaščito pred dežjem, da narediš nad zunanjo enoto nadstrešico. Luknje v zidu, skozi katere bo monter potegnil inštalacije do notranje enote TČ, izvrtajte vsaj 2 cm večje, da bodo cevi lepo v sredini in jih zapolniš s tesnilno maso, ki nudi tudi toplotno in zvočno zaščito. To itak vsak dober, pooblaščen monter ve.
Amen!

0

A lahk nehate z bedarijami,… vsaka TČ ima svoje dimenzije in svoje pozicije nogic,.. poglejte v navodila za svoj tip.

0

V Socki je možno kupiti podstavke za TČ. Se pa ti razlikujejo od tipa TČ in proizvajalca TČ. To bi vam moral povedati monter. Pri določenih dobaviteljih in monterjih TČ je to možno kupiti v sklopu opreme.

0

Tukaj je nekaj standardih dimenzij, seveda pa vam mora mojster povedati, kakšno dimenzijo potrebujete. Je pa tako, na podstavek prideta prečno dva profila, ki sta lahko tudi kaj daljša, če je podstavek zaradi kakšnih razlogov drugačnih dimenzij, na ta dva profila pa se potem postavi črpalka:

https://www.cementninarstvo-korpnik.com/temelj-toplotne-268rpalke.html

Jaz osebno imam širino malce večjo (ni standardni podstavek), saj se mi vse skupaj nadaljuje s podstavkom za smetiščne kante

0

Holobarja poklič na Hen-i

0

@Alkaline, zalet še z bučo v Janezovo rit in tam ostan. Če nisi sposoben podati nasvet na vprašanje, ne mešaj drek v tej diskusiji.

0

Ker ti bo montiru TČ, naj postavi tudi podstavek, da bo vse, kot more bit, ker, ko bo karkoli narobe, bojo iskali 1000 izgovorov. Jest sm reku, ker nardil vse, bo tudi montiru, če ne, pač ne bo, ker, ko pride do težav, iščejo samo izgovore, to ni prov pa to ni prov narejeno.

LinkedIn
Share