327 ogledovPolitika
0
0 Comments

Brez želodca ker so mu ga odrezali – po napaki – kirurg na TV pojasnjuje da bo prizadeti lahko kolikor toliko vredu živel.

A za tako zadevo ni policija? A če jaz nekomu odrežem uhelj, a to ni kaznivo?

V domu mladostnikov ravnateljica reče da bodo interno rešili posiljevanje in da so že dali suspenz nasilnikom. A to ni za policijo? A smemo nekaznovano posiljevati?

Bolana 2 primera. Objavljena v medijih.

0

@zvonac, si ti res prepričan, da si ob delu študiral na Univerzi v MB?

Dodatek iz naše novejše zgodovine: š e pomnite tovariši?

Hrvati natolcujejo in lažejo:

Janez Janša naj bi kot obrambni minister prejemal podkupnino, 250.000 dolarjev za vsako ladjo orožja, ki je leta 1991 priplula v Luko Koper. To trdi Marin TomuliČ, francosko-hrvaški posrednik z orožjem, v današnji izdaji piše časnik Večer ( iz leta 2011 ) Njegovo pričevanje povzemajo po novi knjigi avstrijskega preiskovalnega novinarja Richarda Schneiderja. Tako naj bi Janša kot obrambni minister omogočil, da je Hrvaška kupovala orožje kljub embargu Združenih narodov. Posli naj bi potekali ob vednosti francoske vlade, dobavitelj orožja pa naj bi bil Jacques-Germain Monsieur, eden največjih mednarodnih trgovcev orožja.
TomuliČ je v pogovoru s Schneiderjem pojasnil tudi način tihotapljenja orožja. Za prevoz so najeli dve ladji z zelo podobnima imenoma, Sable in Sabre. Ena je uradno prevažala sanitetni material na Hrvaško, druga pa uradno orožje v Čad. V Izraelski Haifi so ladji zamenjali, tista z orožjem pa je v Jadran priplula v urah, ko je dostop nadzorovala francoska mornarica. Orožje naj bi v Luko Koper poslali, ker so reško pristanišče nadzirale tudi druge sile, ne samo francoske, če bi ga vozili v Trst, pa bi moralo prečkati dve meji.

TomuliČ: Čermak je bil besen

TomuliČ, ki je trenutno v Parizu, je za Radio Krka dejal, da je bil priča prvemu prevzemu orožja, ki se je zgodil nekaj dni po padcu Vukovarja. Po njegovih besedah je bilo takrat pristanišče v Reki v rokah jugoslovanske vojske, zato so se odločili za prenos orožja v Luko Koper. “Na teh prevzemih je bil vedno gospod Ivan Čermak in Željko TomljenoviČ. S slovenske strani sta prihajala Janša in Igor Bavčar. Bil sem na enem od teh prevzemov. Prišli so Janša in Bavčar, ter specialna enota slovenske policije, ki je zavarovala območje. Nato so se Čermak, Janša in Bavčar umaknili v neki prostor. Čermak se je nato besen vrnil nazaj in preklinjal. Rekel mi je, da mora vsakič na pokrov motorja avtomobila s katerim se je pripeljal, ob prevzemu orožja položiti 250.000 mark.”

A Hrvati lažejo? Lažejo!

Ogledujete si 1 od 2 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share