1.11K ogledovZa dobro jutro
0

https://www.te-sostanj.si/toplotna-energija-ki-jo-zagotavlja-tes-ni-odpadni-produkt/

“Poudarjamo, da toplotna energija, ki jo zagotavlja TEš , ni odpadni produkt. Para, ki jo uporabimo za proizvodnjo toplote za Komunalno podjetje Velenje, se tako ne more uporabiti za proizvodnjo električne energije. TEš  za proizvedeno toplotno energijo zaračuna strošek goriva v deležu odvzete pare, ki je odvzeta za ogrevanje vročevodov za daljinsko ogrevanje. Glede na porabljeno količino premoga za to paro se morajo skladno z direktivo obračunati tudi emisijski kuponi za proizvedeno količino CO2. … V strukturi prodajne cene toplotne energije predstavljajo stroški energentov približno 44 %, stroški emisijskih kuponov približno 39 % in fiksni stroški 17 % … TEš  š aleški dolini dobavlja toplotno energijo po regulirani ceni, kar ji je tudi sistemsko naloženo. Iz naslova dobave toplote ne ustvarja dobička, saj je cena toplotne energije, ki jo TEš  zaračunava KPV, enaka upravičenim stroškom proizvodnje toplotne energije.”

Služba za odnose z javnostmi TEš 

Torej pravite, da nam zaračunavate vsak mesec za “strošek goriva za delež odvzete pare, ki se uporablja za ogrevanje”, to isto vodo pa ne morete več uporabiti v TEš ? Ja, a pol rabite novo vodo za hlajenje? Ja, kam pa gre vsak mesec vsa ta voda? Nam bo ja vse radiatorje razpizdilo, če vsak mesec samo filate toplovod z vodo, nazaj v TEš  pa ne gre, ker je “neuporabna”, lol. Stroški emisijskih kuponov predstavljajo pa kar 40% prodajne cene? Mislim, a jst onesnažujem okolje, al TEš ?!!

Pri vsem tem pa TEš  sploh ne ustvarja dobička, temveč Komunalnemu podjetju zaračunava samo nastale stroške. In kljub temu med najdražjimi v Sloveniji? Dražji od tistih občin, ki za ogrevanje kupujejo plin?

Lejte, lopovi. Dejmo se mi nekaj zment. Ukinite velenjski toplovod. S tem se bo TEš  znebil dodatnega dela ker, kot sami trdijo, nimajo nobenega dobička od prodaje tople vode, in še Komunalno podjetje bo imelo več časa, da se ukvarja z meteorsko vodo, namesto s preračunavanjem položnic in vzdrževanjem toplovoda. Namesto tega se bomo greli na elektriko s TEš -a in dali TEš -u šanso, da celo kaj zasluži na nas, ker sedaj delajo z nulo, kot sami trdijo.

Kere bučke nam prodajate. Ne morš verjet.

0

@ zvonac, tale Bandelj nima nič skupnega, razen priimka z ” onim ” Bandljem. Niti ni komunist, niti mu ni partija šenkala šole, kot je to tebi, da si dobil šiht na šahtu. Trgovina z emisijskimi kuponi, tudi ti lahko trguješ, ni ovir @zvonac:

Bandelj se je sicer po končanem študiju na Fakulteti za elektrotehniko in Ekonomski fakulteti v Ljubljani zaposlil v Holdingu Slovenske elektrarne na delovnem mestu vodje službe tržnih analiz. Odgovoren je bil za upravljanje portfeljev in upravljanje s tveganji, aktivno pa je sodeloval tudi pri vzpostaviti trgovanja z električno energijo na evropskem trgu. V tem času je uspešno zaključil podiplomski študij na Fakulteti za elektrotehniko in pridobil naziv magister znanosti. Kljub možnosti obetavne kariere v HSE se je odločil, da da odpoved in gre na svoje. Takrat je Janez bil PV. HSE so vodili Janezovi kadri.
Leta 2008 je ustanovil podjetje Belektron in se v naslednjih letih v celoti posvetil upravljanju podjetja, ki se je od takrat razvilo v enega globalno največjih neodvisnih trgovcev z letnim prometom preko 300 milijonov ton emisijskih kuponov ter s poslovnimi partnerji po celem svetu.
V predstavitvi na spletnih straneh podjetja Belektron so zapisali, da je to uveljavljeno podjetje, ki se primarno ukvarja s trgovanjem z emisijskimi kuponi. Na trgu so prisotni od leta 2008. Čeprav niso locirani v enem izmed evropskih finančnih centrov in niso del večje bančne ali energetske skupine, so v tem času postali eno največjih in najuspešnejših globalnih podjetij na področju trgovanja z emisijskimi kuponi.
Boštjan Bandelj je na letošnji lestvici najbogatejših Slovenk in Slovencev revije Finance Manager skočil z lanskega 23. na četrto mesto. Njegovo premoženje je ocenjeno na 295 milijonov evrov. Je lastnik podjetja Belektron, ki je lani ustvarilo kar 77,8 milijona evrov čistega dobička, medtem ko so prihodki podjetja presegli 2,4 milijarde evrov. Lansko leto je bilo za podjetje tako rekordno v vseh pogledih.

Boštjan Bandelj je ustanovil dobrodelno fundacijo, s katero želi pomagati mladim do boljšega življenja.

So težki začetki spodbudili željo po pomoči drugim?

Da bi drugim omogočil boljše in popolnejše življenje, je ustanovil Fundacijo Boštjana Bandlja, ki je jeseni letos začela akcijo, s katero so namenili pomoč mladim družinam pri plačilu oskrbnin za vrtec za mesec oktober. Na razpis so se lahko prijavili mladi starši, posvojitelji, rejniki in skrbniki, rojeni leta 1989 ali pozneje. Poleg starostne omejitve pa so morali biti prijavitelji slovenski državljani, prav tako je moral otrok obiskovati vrtec v Sloveniji. Za pomoč so v fundaciji namenili do dva milijona evrov.

To je bil prvi večji projekt te fundacije, katere temeljno poslanstvo je pomoč ljudem na področjih zdravstvene oskrbe, socialnega varstva, športa in izobraževanja. Kot so zapisali na spletnih straneh fundacije, “se v življenju včasih pojavijo ovire, ki močno vplivajo na njegovo kakovost: dolga čakalna vrsta na medicinski poseg, ki bi posamezniku izboljšal počutje; visoki življenjski stroški za mlade starše, ki so komaj na pragu svoje poklicne poti; povišani izdatki v podporo nadarjenemu otroku, ki si jih družina ne more privoščiti … Fundacija želi s svojimi sredstvi ob takšnih trenutkih posameznikom in družinam priskočiti na pomoč.”

Sta pa brata Bandelj – Boštjan in Matej – pred leti kupila propadajoči objekt ob jezeru Jasna in ga prenovila ter z njim letos okrepila turistično ponudbo Kranjske Gore. Nekdanje gostišče v bližini jezera Jasna je po celoviti rekonstrukciji postalo butični hotel Milka z unikatno oblikovanimi sobami in restavracijo s slow food konceptom za najzahtevnejše goste.

“Stara Milka je bila znana kot gostišče in to staro slavo smo želeli nadgraditi z novo zgodbo,” je julija letos za STA povedal vodja hotela Dino KataleniČ. Brata Matej in Boštjan Bandelj sta objekt kupila pred nekaj leti, med epidemijo covida-19 pa so zasnovali nov butični namestitveni in gostinski objekt. Približno tri milijone evrov vredna investicija se je zaradi splošnih težav z dobavami v gradbeništvu zavlekla v letošnje leto, tako so hotel odprli konec maja, restavracijo pa v začetku junija.

Torej @zvonac, ni zraven komunistov, niti SDS niti SD.

Ogledujete si 1 od 12 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share