1.35K ogledovZa dobro jutro
0
0 Comments

MOV je objavila razpis, da bo mladim pomagala pri nakupu stanovanj. Razpis predvideva subvencijo do neverjetnih tri tisoč evrov. Celoten sklad za subvencije pa je astronomskih pet tisoč evrov! Torej za dobro subvencijo in pol.

Lepo je videt da mladi občini pomenijo manj kot valentinov koncert Nine Pušlar na TT ali pa kampanja s plakati Mladim prijazna občina, ki je imela večji proračun kot omenjene subvencije.

Ampak je treba po drugi strani razumeti občinske veljake z županom in podžupanjo na čelu. V kolikor bi bile subvencije višje bi lahko izgubili najemnike v svojih bivših občinskih stanovanjih, ki so jih kupili po smešno nizkih cenah. Pa ne samo to, sedaj pa še bivajo v drugem občinskem stanovanju po subvencionirani najemnini, ker si s svojimi parimi tisočaki na mesec ne morejo privoščiti tržne najemnine.

Hvala Peter in druščina, da skrbite za svoje meščane!

0

Robi, robi… Kdo zdaj zavaja z kopiranjem lanskih razpisov?

Če prebereš letošnjega ti na spletni strani občine lepo piše naslednje:
Do enkratne pomoči so upravičeni mladi do 35 let, ki prvič rešujejo stanovanjski problem, in sicer z nakupom stanovanja ali stanovanjske hiše ali za gradnjo stanovanjske hiše. Subvencija velja za stroške odobritve kredita, zavarovanje kredita ali plačilo obresti. Višina je omejena do 50 % stroškov kredita in ne več kot 3 tisoč evrov. Subvencija se odobri na podlagi vloge, ki se nahaja na spletni strani Mestne občine Velenje. V letošnjem proračunu smo za ta namen zagotovili 5 tisoč evrov z možnostjo povečanja sredstev v primeru večjega interesa.

https://www.velenje.si/subvencioniramo-stroske-kreditov-za-resitev-stanovanjskega-problema-mladih/

Za toplotno subvencijo pa ni v prvem prispevku sploh nič napisanega.

Pa smo očitno našli občinskega PR-ovca na tem forumu.

Ogledujete si 1 od 7 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share