3.09K ogledovPripombe in pohvale
0
0 Comments

Dvostanovanjska hiša, skupne stanovanjske površine po gursu 280 m2, v njej živimo dve družini, 6 oseb stalno prijavljenih.
Grejemo se na toplotno črpalko 16 kw, stalna temperatura v obeh enotah 22 stopinj pozimi.
Imamo sončno elektrarno, 13kw, mesečno 12/18 eur, plus 700 eur letnega poračuna letos.
Komunala; gretje obvezna priklopna moč 18 eur, plus voda (toplo vodo greje črpalka), smeti, odpadne in meteorne vode… cca 50 eur!
Mesečno smo nekje med 100 in 150 eur za vse, z internetom, telefonom… Je pa razlika; mi smo o tem pravočasno razmišljali, nekateri pa se zdaj bunite, predvsem zato, ker ste nasedali špekulacijam, kako je to brez veze!
Pa ne filozofirat o investiciji; elektrarna je bila na brezobrestni kredit, toplotna 8k, aja, tako ali tako bi moral staro pod postajo v hiši, ki je že spuščala, zamenjat; in menjava, popravilo bi stalo skoraj enako kot je stala toplotna črpalka z montažo. Plus 1000 eur+ za računalnik za zmanjšanje priklopne moči!
V razmislek vsem, ki plačujete 300, 500 in več, predvsem pa raznim špekulantom, ki so vas negativno prepričevali v to in ono.
Vam dam izziv; koliko plačujete elektrike, gretja, vode,komunale za koliko kvadratov in koliko oseb, brez navedb osebnih podatkov :). Da lahko vsi primerjamo/primerjajo!

0

pa ja drek4, ti pač kateri so kupili oz. kateri so podedovali hiše okoli velenja imajo to srečo da lahko namontirajo TČ in ka vse na svoje hiše. Veliko ljudi, po moje večina Velenjčanov in okolice je v blokih doma. Prosim pametni povej kam naj namontiram celice? ali kako naj postavim TČ samo za svojo enoto? Če mi cevi za ogrevanje gredo skozi dnevno sobo, spalnico in kuhinjo v naslednja nadstropja? Kaj naj cevi odrežem? pa jih nekako speljem izven bloka do naslednjega soseda? Sebi pa nekako v 3-jem nadstropju namontiram TČ kr ZRAK-ZRAK varianto? Pomagaj nam z logiko 🙂

Ogledujete si 1 od 17 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share