984 ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

A boste javno povedali, da niste s 1.1 2024 podražili storitve omrežnine, vodarine in ostalo.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/enormni-zneski-na-poloznicah-velenjcanov-za-ogrevanje-300-evrov.html

Katastrofa.

0

seveda da niso podražili z 1.1 2024 ampak so malo pohiteli ,…

0

Samo jok in stok vas je !

0

Samo jok in stok vas je !

0

Zupan ti in MOV ste večinski lastnik KPV.

Urgoraj, ukrepaj ali odstopi. Sedaj se po celi Sloveniji blamiramo…

Podaj izjavo ukrepaj….

Drugače dj plač sposobnim

Ali se je začel pravični prehod na zeleno???

0

In kdaj bo protestni shod?
Upam, da nas pride čim več….

0

Jaz sem dobil položnico pod 100€, kot vsi moji sosedi v bloku ,se nimam za kaj pritoževati.

0

Mene ne preseneča veliki udar komunale po občanih. V zgodovini vladanja komunistov (ZKS-SDP, ZLSD, SD) v Velenju je bilo več komunalnih udarov.
Prvi veliki udar se je zgodil takoj po prvih demokratičnih volitvah leta 90. Občani so se takrat množično odzvali s protesti, ki so rezultirali z neplačevanjem položnice. Nastala je totalna zmeda. Redki so plačali znesek na položnici brez protesta. Eni so popravili znesek na prejšnjega pred drastično podražitvijo in takega plačali, drugi so zavrnili plačilo.
Rešilo se je tako, da se je zamenjalo občinsko vodstvo in vodstvo komunale. Cene so bile znižane, komunala očiščena razno raznih političnih komisarjev, prestrukturirana in ekonomizirana. Skratka, udar po občanih se je spremenil v udar po komisarjih, ker so se porezali seski.
Drugi večji udar je izvedel Srečko Meh z uvedbo prispevka na položnici za razširjeno reprodukcijo komunalne infrastrukture. Neke vrste davek, poleg že visokega komunalnega prispevka. Odlok o tem je bil sprejet. Takrat se je temu udaru zoperstavila civilna iniciativa in zbirala podpise za razveljavitev Odloka. Ko je Meh in njegovi uvidel, da je civilna iniciativa zbrala ogromno število podpisov overjenih na Upravni enoti je sam predlagal razveljavitev. Sicer bi gnev občanov prerasel v upor proti njemu in njegovim.
Lahko bi našteval še več udarov, ki so pri občanih šli v pozabo. Vendar so, za razliko od teh dveh, vsi po vrsti uspeli.
Ta zadnji veliki udar, januarski, bo tudi uspel, če ne bo upora. In karavana z udari bo šla naprej. V čem je problem? Ne vidim nikogar, ki bi resno vzel stvari v roke in organiziral upor. S tem pa prisilil občinski svet in župana, da ukrepa. Zamenja vodstvo Komunale, jo očisti političnih komisarjev, poreže seske in naloži ekonomizacijo z jasnimi in merljivimi cilji.

0

Pa kaj jokcate? Za nov ajfon vsaki dve leti vam ni žal denarja. Za tobak pa alkohol tudi ne. Ogrevanje plačujete samo pol leta. Mi v hiši pa plačujemo kurilno olje, drva, ali pelete po celo leto. Pa še delati moramo, in čistiti.
Blokarji ste pa scartlani do amena. Samo strežejo vam, vi pa vedno bolj jamrate. Večini so še po Jazbinškovo podarili stanovanja. Eni pa smo morali hoditi na dopust kar na malto, in ne na Malto.
Poln kufer imam tega jokanja!

0

š e enkrat: volim katerega koli janšista, ki bo zmanjšal cene ogrevanja vsaj za 30%, za svojo obljubo pa odgovarjal z vsem svojim osebnim premoženjem. Da vas vidim, gobci pokvarjeni, zlagani.

0

Se že pripravlja protest.

Predviden dan protesta: sreda, dne 24.1. 2024 ob 15.15 na Titovem trgu.

LinkedIn
Share