1.32K ogledovZa dobro jutro
0

“Tovarne na premog proizvajajo električno energijo s sežiganjem premoga v kotlu za proizvodnjo pare. Proizvedena para pod ogromnim pritiskom teče v turbino, ki vrti generator za ustvarjanje električne energije. Para se nato ohladi, kondenzira nazaj v vodo in vrne v kotel, da se postopek začne znova.”

“V tem delu predstavljamo koncept ogrevanja mestne vode. Sestavljen je iz prenosa znatne količine preostale toplotne energije (odpadne toplote) iz elektrarne v mesto s pomočjo ogrevanja pitne vode, ki se dobavlja mestu. V ta namen mora biti velika količina vode dobavljena skozi cevovod, cevovod pa mora potekati blizu elektrarne. Vroča voda, ki nastane v hladilnem krogu elektrarne (ki se običajno odvaja v hladilnem stolpu), preko cevovoda vodi do mesta. To ima veliko prednost, saj uporablja obstoječe mestno vodovodno omrežje za prenos toplote do hiš. Na podlagi podatkov iz elektrarne na premog v Asturiji (severna š panija) sta opisana in analizirana dva mestna sistema za ogrevanje vode različnih velikosti. Ugotovljene so bile naslednje prednosti: varčevanje z energijo in zmanjšanje stroškov za prebivalce,
zmanjšanje globalnega segrevanja in zmanjšanje emisij CO2.”

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0306261915012246

Torej po Evropi pravijo, da je takšen sistem varčen, zmanjšuje stroške ogrevanja, zmanjšuje globalno segrevanje in zmanjšuje emisije CO2.

Kako pa je na Kitajskem? Takole;

Cena komunalnih storitev 1 mesec (ogrevanje, elektrika, plin za gospodinjstvo…) za 1 osebo v 45 m2 velikem enosobnem stanovanju v najmodernejšem kitajskem mestu Shenzhen je 43,31 EUR ali 86,62 EUR za 2 osebi v enkrat večjem stanovanju. Povprečna mesečna plača v Shenzhenu je 1.983 EUR.

V Butalah je seveda vse drugače. Tukaj pravijo, da je bolje, da vsako gospodinjstvo montira bojler za gretje tople vode in priklopi plin za ogrevanje. Ali pa celo kurilno olje. Tako bomo bolj eko, manj bomo onasneževali okolje in nam ne bo treba plačevati emisijskih kuponov enemu izmed najbogatejših Butalcev.

Slovenija, takšna kot je zadnjih 30 let, je (žal) usojena na propad.

0

Ka zdaj ti pametuješ in jokcaš, ter omenjaš butale!!! Ti in tvoji plesoči somišljeniki, ki ste izvolili te butalce na oblasti, ste v največji meri krivci za trenutno situacijo! Zdajšnji so razf*** 30 let postavljanja svobodne in neodvisne Slovenije!
Pa ne omenjat 30 let razkroja! Ko je bil veliki vodja na oblasti, je bila svetovna kovid kriza, vso gospodarstvo je stalo, vendar se je prejšnja vlada znala it, bili smo med najboljšimi na svetu. Vežde, po vaše kovid sploh ne obstaja, vse namišljeno, jasno, ker pol bi pa morali priznati, da je JJ sposoben, oh ne, groza. Kdo je debil, butalc???

0

Vse zanima samo Evropa. Največji onesnaževalci pa so ravno izven Evrope. In to je največji problem. In kaj si lahko? Evropski parlament zamenjamo?

0

@salomon
Porin si covid v zadnjo crno luknjo, ka maš na ramenih vakuum?! Da še zdej vedno trdiš in nas prepričuješ, da si se zmotil, ker si vrjel svojim pastirjem, bi te še razumel. Tkle pa, da še vedno trdiš in obračaš besede, ti pa samo rečem, da si tisti, ki je želel, da se pocepi naše otroke z eksperimentalnim cepivom (BOš  JA, da te vidim…) in nasedel propagandi fašistom sveta…

Aja pa tisti, ki še kermukoli politiku vrjamete, nimam kaj za rečt, kot pa OVCE blesave. Če še ne vete VSI so isti!

Nazaj na temo, prodajajo meglo, ko vsi vemo kam pes taco moli. Samo da se krade denar brez kakršnihkoli zadržkov. Narod pa spi, kot je že pokazal v času PLANDEMIJE!

0

@stefanG

Dej poglej si dnevni letalski promet nad EU in promet ladij, ki plujejo vsakodnevno po svetu. Upam, da razumeš koliko pokurijo in spustijo v luft dreka ti frčoplani in tankerji itd.

Pa ne spet nekaj na pamet, ko si slišal po medijih, kako DRUGJE, kao več dreka spustijo v luft (po ceumu svetu se ga…).

Narod pa naj plačuje neke co2 kupone itd. in nevem kaj vse si bo še politika namislila… Sj bo 1x, ko bote nehali pristranko gledat na te stvari!

0

Dam ti prav glede pomena daljinskega ogrevanja.

Tole navajanje stroškov drugod po svetu je pa izven konteksta, ker samo cifro navedeš, ne pa tudi vse ostalih specifik njihovega sistema. Sicer pa meni pravi google, da je povprečna plača v Shenzenu 1144€ (pa ne vem ali je neto ali bruto).

https://www.salaryexpert.com/salary/area/china/shenzhen

0

Buda, na tvojem linku piše; 183,025 (CNY)/yr Average Base Salary

183.025,00 CNY = 23.866,36 EUR deljeno z 12 = 1.988,86 EUR

Za Slovenijo omenjajo nekje enak znesek,

https://www.salaryexplorer.com/average-salary-wage-comparison-slovenia-c198

zato sem vzel Shenzhen za primerjavo.

0

š tefanG ti si ja za fajonovo jedrno Evropo.

Kako zdaj predlagaš menjavo EU parlamenta. A si izdajalec fajonove. Saj, Nemec je predlagal odstop vodstva SD. A si na strani Nemca?

Ampak š tefan G ti si ja za zeleno Evropo medtem ko Kitajska, Indija, … onesnažujejo svet… a si se skregal s seboj?

Pa saj so ti tvoji na oblasti, zmeni se z njimi da ne boš skrivaj navijal za drugo stran.

0

Pravijo, da je problem globalnega segrevanja tudi to, da preveč kave popijemo in hišni ljubljenčki se pravi psi. Vse to je problem globalnega segrevanja. Niso pa problem njihovi požrešni avtomobili, njihove jahte, zasebna letala. Ne to pa ne.
To kar zdaj mastno plačujemo je bilo mišljeno biti zastonj. Ampak nekako mora biti za plače 180 zaposlenim vsi v žlahti.
Kdor pa še danes verjame plandemiji pa tako kot je rekel dendimon.

0

Pa dober tek. Zelo ekonomično in Okolju prijazno.
Dobrodošli v novi normalnosti. The new normal kot rečejo.

https://news.italy24.press/local/1229048.html

Imate google translate.

LinkedIn
Share