1.89K ogledovPripombe in pohvale
0
0 Comments

Zupan,
Podaj javno izjavo kaj, si misliš o podražitvah.
Ali podpiraš dejanja KPV?
Ali podpiraš poslovne načrte ropanja nas velenjcanov.
DERMOL predstavljaš več inskega lastnika KPV.

Na vsaki procesiji si. Sedaj se pa za vzemi za nas in udar po mizi.
Mi smo te volili. Mi.
Uredi ali odstopi

0

Mene ne preseneča veliki udar komunale po občanih. V zgodovini vladanja komunistov (ZKS-SDP, ZLSD, SD) v Velenju je bilo več komunalnih udarov.
Prvi veliki udar se je zgodil takoj po prvih demokratičnih volitvah leta 90. Občani so se takrat množično odzvali s protesti, ki so rezultirali z neplačevanjem položnice. Nastala je totalna zmeda. Redki so plačali znesek na položnici brez protesta. Eni so popravili znesek na prejšnjega pred drastično podražitvijo in takega plačali, drugi so zavrnili plačilo.
Rešilo se je tako, da se je zamenjalo občinsko vodstvo in vodstvo komunale. Cene so bile znižane, komunala očiščena razno raznih političnih komisarjev, prestrukturirana in ekonomizirana. Skratka, udar po občanih se je spremenil v udar po komisarjih, ker so se porezali seski.
Drugi večji udar je izvedel Srečko Meh z uvedbo prispevka na položnici za razširjeno reprodukcijo komunalne infrastrukture. Neke vrste davek, poleg že visokega komunalnega prispevka. Odlok o tem je bil sprejet. Takrat se je temu udaru zoperstavila civilna iniciativa in zbirala podpise za razveljavitev Odloka. Ko je Meh in njegovi uvidel, da je civilna iniciativa zbrala ogromno število podpisov overjenih na Upravni enoti je sam predlagal razveljavitev. Sicer bi gnev občanov prerasel v upor proti njemu in njegovim.
Lahko bi našteval še več udarov, ki so pri občanih šli v pozabo. Vendar so, za razliko od teh dveh, vsi po vrsti uspeli.
Ta zadnji veliki udar, januarski, bo tudi uspel, če ne bo upora. In karavana z udari bo šla naprej. V čem je problem? Ne vidim nikogar, ki bi resno vzel stvari v roke in organiziral upor. S tem pa prisilil občinski svet in župana, da ukrepa. Zamenja vodstvo Komunale, jo očisti političnih komisarjev, poreže seske in naloži ekonomizacijo z jasnimi in merljivimi cilji.

Ogledujete si 1 od 10 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share